Évközi 32. vasárnap
2015. november 8.

Ünnepek, emléknapok:

hétfő (november 9):                 A lateráni bazilika felszentelése
kedd (november 10):                Nagy Szent Leo pápa
szerda (november 11):             Szent Márton püspök
csütörtök  (november 12.):       Szent Jozafát püspök és vértanú


1)    A mai vasárnap persely adományunkat mind a négy községben a templom javára adtuk. Bucsuban a fatimai imacsoport végzi kilencedét, Toronyban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart, s a mai nap egybe Torony község szentségimádási napja.

2)    November 13-án (péntek), fatimai engesztelő napunkon a szentségimádás ½ 6-kor kezdődik Dozmaton, majd ezt követően a szentmise 6-kor a szentmisét követően pedig a körmenet. A szentmisét Haller László ikervári plébános, egykori tábori lelkész tartja. A szentségimádás alatt a gyónok rendelkezésére áll, a szentmise után elfogadható időjárás esetén körmenet lesz a szokott útvonalon a Mária szoborig. Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánk lelki megújulásáért, valamint saját bűneink engeszteléséért!
.

3)     A 2016-os esztendőre egy lapos falinaptár, forgatható színes naptár illetve kalendárium a jövő vasárnaptól átvehető a sekrestyében.  A kalendárium ára: 750 ft, a forgatható naptár ára 1250 ft, az egylapos naptár ára 50 ft. Kérem, ha tehetik jövő vasárnap mindenki vegye át.

4)    Az egyházmegyei karitász által a 4 faluból csütörtöki napon 60 családot sikerült megajándékozni.

5)    Október 25-én, vasárnap Rómában befejeződött a család témában összehívott püspöki szinódus, amely nem hozott változtatást az elváltak és újraházasodottak szentségekhez járulásában. Így a régi egyházfegyelmi szabály van érvényben, miszerint akik elváltak, de nem élnek együtt senkivel gyónhatnak és áldozhatnak. De akik elváltak és együtt élnek valakivel akár élettársi viszonyban akár polgári házasság keretében nem gyónhatnak, és nem áldozhatnak. Kivételt képez ez alól a halál veszély vagy súlyos műtét előtti állapot. Szintén nem gyónhatnak, és nem áldozhatnak, akik egyházi házasság nélkül együtt élnek, akár polgári házasságban akár élettársi viszonyban. Kérem, hogy akikre ez vonatkozik, tartsák tiszteletbe Ferenc pápa és a püspöki szinódus döntését illetve az egyház gyakorlatát.

 

Évközi 31. vasárnap
2015. november 1.

Ünnepek, emléknapok:

        hétfő ( november 2)             Halottak napja
csütörtök (november 5.):            Szent Imre herceg
    
        
    
1)    November 2-án, halottak napján reggel ½ 8 Bucsu, ½ 9 Dozmat, ½ 10 Torony, ½ 11 Sében lesz szentmise.

2)    A héten Bucsu községben a fatimai imacsoport kezdi kilencedét. Jövő vasárnap Toronyban a Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tarja az imaóráját.  Perselyadományunkat jövő hétvégén minden községben a templom javára adtuk.

3)    Elsőcsütörtökön Sében is van szentmise délután 5-kor, elsőpénteken pedig a házaknál lévő idős betegeket látogatom meg. Pénteken fél 6-tól gyóntatás lesz a toronyi templomban. Minél többen végezzük el a hónap eleji szentgyónásunkat, szentáldozásunkat.

4)    Elsőszombaton délután 5-kor az óndódi kápolnában is lesz szentmise.

5)    Jövő vasárnap Torony községben szentségimádási nap van, szentségkitétel a fél 10-kor kezdődő szentmise végén lesz, délután ½ 3-kor a rózsafüzér társulat tartja imádságát.. 5-kor szentségeltétel lesz.. Kérlek Benneteket, hogy a nap folyamán is minél többen jöjjetek el, imádkozni egyházközségünkért, családjainkért. Akik a szentség őrzésére vállalkoznak napközben, azokat kérem, iratkozzanak fel a sekrestyében.

6)    Szombaton (november 7.) délelőtt 10 órakor a Székesegyházban egyházmegyénk védőszentjének, Szent Márton püspöknek a tiszteletére ünnepi szentmisét mutatnak be, amelynek főcelebránsa és szónoka Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök lesz.

7)    Október 25-én, vasárnap Rómában befejeződött a család témában összehívott püspöki szinódus, amely nem hozott változtatást az elváltak és újraházasodottak szentségekhez járulásában. Így a régi egyházfegyelmi szabály van érvényben, miszerint akik elváltak, de nem élnek együtt senkivel gyónhatnak és áldozhatnak. De akik elváltak és együtt élnek valakivel akár élettársi viszonyban akár polgári házasság keretében nem gyónhatnak, és nem áldozhatnak. Kivételt képez ez alól a halál veszély vagy súlyos műtét előtti állapot. Szintén nem gyónhatnak, és nem áldozhatnak, akik egyházi házasság nélkül együtt élnek, akár polgári házasságban akár élettársi viszonyba. Kérem, hogy akikre ez vonatkozik, tartsák tiszteletbe Ferenc pápa és a püspöki szinódus döntését illetve az egyház gyakorlatát.

8)    a 2016-os naptárakat 2 hét múlva a november 14-15 hétvégén lesznek átvehetők a szentmisék előtt és után. Pontos árat jövő vasárnap tudok majd hirdetni.

9)    Kérem, hogy jövő hétvégére az egyházközségi választásokra tollat a választáshoz hozzanak magukkal.

 

Évközi 30. vasárnap
2015. október 25.

Ünnepek, emléknapok:
        vasárnap  (november 1.):    Mindenszentek

1)    Vasárnap– november 1-jén – mindenszentek ünnepe lesz. Toronyban az ünnepi szentmise fél 10-kor kezdődik.  Ezt követően elvégezzük a halottakért a lucernáriumot, majd a temetőben imádkozunk meghalt szeretteinkért. Koszorút helyezünk el a papi sírokon és az anyakeresztnél a toronyi és az óndódi temetőben is, ezt követően megáldom az új síremlékeket. A toronyi temetőben a szentmise után, az óndódi temetőben ½ 12-kor.

2)    Bucsuban a szombat előesti szentmise végén elvégzem a halottakért szóló lucernáriumot, majd közösen kimegyünk a temetőbe, ahol koszorút helyezünk el, majd megáldom az új síremlékeket. Ezenkívűl Mindenszentek ünnepén is lesz szentmise ½ 10-kor.

3)    Dozmaton, vasárnap a 8 órai szentmise után koszorút helyezünk el az anyakeresztnél és a papi síroknál, majd megáldom az új síremlékeket.

4)    , Sében ¼ 12-kor lesz a szentmise Mindenszentek ünnepén. A szentmise után koszorút helyezünk el a temetőben az anyakeresztnél, ill. a temetőben megáldjuk az új síremlékeket.

Mindenszentek ünnepén november 1-től 8-ig teljes búcsú nyerhető a következő feltételekkel:
    - a temető látogatása ájtatos lélekkel és ima a meghaltakért
    - gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára

5)    Hétfőn– november 2-án – halottak napja.
Halottak napján, valamint az azt megelőző és az azt követő vasárnapon teljes búcsú nyerhető a következő feltételekkel:
    - egy templom vagy nyilvános kápolna meglátogatása
    - Miatyánk és Hiszekegy elmondása.
Bucsuban ½ 8-kor, Dozmaton ½ 9-kor, Toronyban fél 10-kor, Sében ¼ 12-kor lesz a szentmise.

6)    November 1. vasárnap Mindenszentek
8 óra Dozmat
½ 10 Torony ½ 10 Bucsu
¼ 12 Sé
November 2. hétfő Halottak napja
½ 8 óra Bucsu, ½ 9 Dozmat, ½ 10 Bucsu, ¼ 12 Sé

7)    Az elsővasárnapi gyűjtést a templom javára a november 7-8-i hétvégén tartjuk.

8)    Az Őrvidékházban a 11-es huszár úti laktanya épületében szerdán, 9-15-ig konferenciát rendeznek Eszterházy János tiszteletére. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Évközi 29. vasárnap
2015. október 18.

Ünnepek, emléknapok:

        csütörtök (október 22)           Szent II. János Pál pápa
        péntek (október 23.):            Kapisztrán Szent János áldozópap
        


1)    Ma (október 18.) missziós vasárnap van. A perselyadományt a pápa szándéka szerint a missziók javára adjuk.

2)    Október a Szűzanya hónapja. Bucsuba az esti szentmisék előtt ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk. Dozmaton minden este 6-kor, Sében csütörtökön este 6-kor, Toronyban hétfőtől szombatig minden este fél 6-kor.


3)    Október 20-án, kedden este 6-kor, a toronyi Művelődési Ház emeleti termében  A Cigányság Magyarországon és Toronyban címmel tart előadást Dr. Schermann Vera és Dr. Csapó Tamás. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4)     Jövő hétvégén óraátállítás van.

 

Évközi 28. vasárnap
2015. október 11.

Ünnepek, emléknapok:

    csütörtök  (október 15.):    A Jézusról nevezett (Avila-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító
    szombat (október 17.):      Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú
    vasárnap  (október  18.):   Szent Lukács evangélista

1)    Október a Szűzanya hónapja. Bucsuban az esti szentmisék előtt ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk. Dozmaton minden este 6-kor, Sében csütörtökön este 6-kor, Toronyban hétfőtől szombatig minden este ½ 6-kor.

2)    Kedden, 13-án fatimai engesztelő napunkon a bucsui templomban a szentségimádás fél 6-kor kezdődik, 6 órakor pedig a szentmise. A szentmise után a körmenet. A szentbeszédet Böjti Balázs celldömölki káplán atya, a Szombathelyi Egyházmegye újmisése mondja, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Minél többen jöjjünk el imádkozni Magyar hazánkért, s annak lelki megújulásáért, valamint saját bűneink engeszteléséért!


3)    A Brenner János Iskola felvételt hirdet nyolc évfolyamos gimnáziumába a 2016/2017-es tanévre, felvételi tájékoztatót tartanak október 14-én, szerdán délután 5 órai kezdettel az iskola új épületében. Ettől az évtől először lesz lehetőség a nyolc évfolyamos gimnázium kilencedik évfolyamára való bekapcsolódásra is.

4)    Jövő vasárnap missziós vasárnap van perselyadományainkat a missziók javára adjuk.

5)    A mai vasárnap van az utolsó lehetőség falinaptár és kalendárium rendelésére.

 
További cikkeink...

untitled

Névnap
Ma 2019. október 15., kedd, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z