Évközi 2. vasárnap
2015. január 18.

Ünnepek, emléknapok:

szombat (január 24.): Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító

1) Dozmaton szerdán szentségimádási napunk van, szentségkitétel délután 3-kor litániával, eltétel ¾ 6-kor litániával, majd szentmise.

2) A héten a keresztények egységéért imádkozunk.

3) A filmklub keretében Andrzej Wajda 2007-ben készült megrázó filmjét tekintjük meg, a Katynt, amely a túlélés drámájáról, a túlélők tragédiájáról szól. Mélyen személyes film, melynek leforgatására a rendező hosszú, reménytelennek tűnő évekig várt. 1939. szeptember 1-én Németország lerohanta Lengyelországot, majd a Ribbentrop–Molotov-paktum záradékában foglaltak alapján a Szovjetunió jogot formált az ország keleti területeinek megszállására. A két szomszéd által együttesen indított háború következtében a fiatal lengyel állam megszűnt létezni. Egyik oldalról Németország, a másikról pedig a Szovjetunió falta fel. Közvetlenül a háború kitörése után lengyel katonák és civil lakosok tízezrei menekültek Magyarországra, amely a németek neheztelése ellenére is befogadta őket. A menekültek ügyeinek intézését id. Antall József kormánybiztos irányította. 230 ezer lengyel katona került ekkor orosz hadifogságba. Közülük az oroszok 22 ezer tisztet, valamint a lengyel értelmiség legjavát, többségében tartalékos tiszteket mészároltak le a katyni erdőben létesített fogolytáborban. A kivégzéseket 1940 áprilisától kezdve hónapokon keresztül hajtották végre.  Az elhurcoltak hozzátartozói évekig nem tudták, hogy szeretteikkel mi történt. A Katynban történteket mind a Szovjetunióban, mind a kommunista Lengyelországban ki akarták törölni a köztudatból. A bűntetteket pedig a németek kegyetlen, náci politikájának állították be, meghazudtolva a történelmi igazságot. 2008-ban Oscar-díjra jelöltek a legjobb külföldi film kategóriájában.

4) A keresztény újságok befizetése aktuálissá vált. Új ember előfizetése 15.400 ft, Keresztény Élet 9.400 ft, a Martinus 2020 ft.

5) Február 14- én, szombaton – este ½ 8 -tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi sportcsarnokba. A bálba a zenét Tímár János szentpéterfai lakós fogja szolgáltatni. Belépőjegy ára 2000 ft, amely nem tartalmazza a fogyasztást. Batyus bál, tehát mindenki az általa hozott süteményekből, ill. ételekből, italokból tud fogyasztani. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket a sekrestyében lehet vásárolni szentmisék előtt és után vagy a fogadóórában illetve mind a négy faluban az egyházközségi

6) Mivel nagyon nagy az érdeklődés a római zarándokút iránt, egy másik utat is szervezünk. Az első út időpontja, mint már hirdettem május 11 és 18 között lesz. A másik út időpontja szeptember 28 és október 5 között. Mindkét út 8 nap 7 éjszaka, mindkettő ugyanazon programokkal van, mindkettőnél ugyanott vannak a szállások, és mindkettő ugyanazon áron van illetve mindkettőnek a lelki vezetője én leszek. Jelentkezési lehetőség első alkalma mindkét útra február 21-e szombat reggel fél 9. Részletes programot, akik szeretnének azoknak tudok adni a szentmise után a sekrestyében.

 

Évközi 1. vasárnap
2015. január 11.

Ünnepek, emléknapok:

szombat (január 17.): Szent Antal apát

vasárnap (január 18.): Árpád-házi Szent Margit szűz

1) Január 13-án – kedd – fatimai körmenet lesz. ½ 6-től szentségimádás, 6 órakor szentmise, majd ezt követően körmenet. A szentmisét Molnár János püspöki titkár mondja. A körmenet az Újvári utcán halad elfogadható időjárás esetén, kérem, hogy amerre a körmenet elhalad, az ablakokat világítsuk meg. Minél többen jöjjünk el imádkozni Magyar Hazánkért és saját bűneink engeszteléséért.

2) A keresztény újságok befizetése aktuálissá vált. Új ember előfizetése 15.400 ft, Keresztény Élet 9.400 ft, Martinus 2.040 ft.

3) Az utólag megrendelt naptárak megérkeztek, átvehetők a sekrestyében!

4) A ministránsokat szombaton 12-kor várom a toronyi Művelődési házban.

5) Február 14 - én szombaton – este ½ 8 -tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi sportcsarnokba. A bálba a zenét Tímár János Szentpéterfai lakós fogja szolgáltatni. Belépőjegy ára 2000 ft, amely nem tartalmazza a fogyasztást. Batyus bál, tehát mindenki az általa hozott süteményekből, ill. ételekből, italokból tud fogyasztani. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket a sekrestyében valamint hivatali órában a plébánia hivatalban lehet vásárolni ezen kívűl mind a 4 faluban az egyházközségi elnököknél.

6) A Brenner János Általános Iskola szeretettel hívja és várja a nagycsoportos gyermekeket és szüleiket a Hollán Ernő u. 8. szám alatti épületbe a január 14-étől, szerdánként 17 órakor kezdődő, iskolára felkészítő foglalkozásokra. A foglalkozások lehetővé teszik a gyermekek és szüleik számára az iskolával és az iskolás élettel való ismerkedést. Püspök úr buzdítja és bátorítja a kedves Szülőket, hogy éljenek a vallásos és keresztény szellemű nevelés és oktatás ezen lehetőségével, és küldjék gyermekeiket a Brenner János Általános Iskolába. Bővebb információ a hirdetőtáblán olvasható.

 

Karácsony II. vasárnapja
2015. január 4.

Ünnepek, emléknapok:

kedd (január 6.) Vizkereszt ünnepe

vasárnap (január 11.): Urunk megkeresztelkedése

1) A mai vasárnap elsővasárnap, a perselyadományt a templom javára adtuk.

2) A Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban, Bucsuban a fatimai imacsoport végzi kilencedét.

3) A ministránsokat szombaton 12 órakor várom a toronyi Művelődésházba egy

4) A tavalyi évtől a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia január 6-ra napos napjára tette Vízkereszt ünnepét, mint ahogy a Világegyházban is ünneplik és parancsolt ünnepnek nyilvánította, amely azt jelenti, hogy a szentmisén való részvétel kötelező. Plébániánk területén szentmise csak a plébánia templomban Toronyban lesz este 6 órakor, amelyre mindenkit szeretettel várunk!

 

untitled

Névnap
Ma 2019. október 15., kedd, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z