Évközi 17. vasárnap
2015. július 26.

Ünnepek, emléknapok:

        péntek (július 31.):          Loyolai Szent Ignác
        szombat (augusztus 1.): Liguori Szent Alfonz
       
1)    Elsőszombaton az óndódi kápolnába is lesz szentmise este 6-kor.

2)    Bucsuban a fatimai imacsoport kezdi kilencedét, valamint jövő vasárnap a toronyi templomban a rózsafüzér társulat titokcserét tart.

3)    Jövő hétvégén perselyadományunkat jó szívvel adjuk a templomok javára, Sében a szószék felújítására.

4)    Augusztus 1-15-ig a plébánián fog lakni, s helyettesítésemet Dr. Török József a PPKE HTK professzora fogja ellátni, minden szentmise, fogadóóra meg lesz tartva, hozzá lehet fordulni, bármilyen hivatali ügyben. Augusztus 16- augusztus 31-ig pedig Brenner József ny. püspöki helynők látja el a plébániai teendőket.

 

Évközi 16. vasárnap
2015. július 19.

Ünnepek, emléknapok:

        péntek  (július 24.):     Árpád-házi Szent Kinga
        szombat (július 25.):    Szent Kristóf
        vasárnap  (július 26.):  Szent Joakim és Szent Anna Krisztus Jézus nagyszülei
       
1)    Szombaton Szent Kristóf ünnepén, aki az úton lévők és az autósok védőszentje a bucsui  előesti szentmise végén megáldom a templom elé hozott gépjárműveket.

2)    Jövő héten André Erick Alvares brazil atya lesz a vendégünk, fogadjátok őt is szeretettel!

3)    Szerdán délután ½ 5-kor a ministránsokat várom egy szerény agapéra a plébánia udvarára.

 

Évközi 15. vasárnap
2015. július 12.

Ünnepek, emléknapok:       
            Szombat (július 18.): Szent Hedvig királynő

1)    Július 13-án – hétfőn – tartjuk fatimai engesztelő napunkat. ½ 7-kor jó idő esetén a lourdes-i barlangnál kezdődik , a Szombathelyi Savária Szimfonikusok kürt kvartett tagjai Kovács Róbert, Kiss Barna Gábor, Katzler András és Vlasits Gábor művész urak zenélnek, 7 órakor a szentmise. A szentmisén a szentbeszédet Porpáczy József esperes- plébános úr fogja tartani, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánk lelki megújulásáért és saját bűneink engeszteléséért!  A szentmisét követően a körmenet az Újvári utcán vonul végig.

2)    Pénteken délután 5-kor Koroknai Dániel és Horváth Csilla séi- szhelyi hívők esküvője lesz a toronyi templomban, szombaton délután fél 6-kor pedig Nyírvári Lajos és Huber Petra toronyi hívők esküvője lesz szintén a toronyi templomban. Imádkozzunk az új házaspárokért!

3)    Jövő héten Giulio Cesare Resende brazil pap lesz a vendégünk, akivel Rómában tanultunk együtt, fogadjátok szeretettel.

 

Évközi 14. vasárnap
2015. július 5.


Ünnepek, emléknapok:

        szombat (július 11.):    Szent Benedek apát, Európa fővédőszentje

1)    A mai vasárnap elsővasárnap van. A Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban. Bucsu községben a Fatimai imacsoport végzi kilencedét. Perselyadományunkat ezen a hétvégén a templomok javára adjuk.

2)    A mai vasárnap van Torony község hegyi zarándoklata, amelyet a 4 falu Bucsu, Dozmat, Sé, Torony lelki egységéért, lelki közösségéért, a falvak közti lelki egységért ajánljuk fel. Indulás 5-kor a falu végén található keresztnél lesz. A plébániához tartozó híveket is szeretettel várjuk!

 

Évközi 13. vasárnap
2015. június 28.

Ünnepek, emléknapok:

          Hétfő (június 29.): Szent Péter és Pál apostolok ünnepe
    Csütörtök (július 2.): Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony)
    Péntek (július 3.): Szent Tamás apostol


1)    A mai vasárnapi perselyadományunkat Péter fillér címén az Apostoli Szentszék kiadásaira adtuk.

2)    Kedden este 7-kor a dozmati Műemléktemplomért Alapítvány ülését tartja a dozmati templomban, az ülés nyílt, arra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

3)    Elsőpénteken a házaknál látogatom meg a betegeket, este fél 7-től gyóntatás a toronyi templomban.

4)    Elsőszombaton délután 5-kor az óndódi kápolnába is lesz szentmise.

5)    Szombaton délután 6-kor a séi templomban Joó Bálint és Csejtei Zsuzsanna szombathelyi hívők esküvője lesz. Imádkozzunk az új házaspárért!

6)    Jövő vasárnap elsővasárnap van. A Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban. Perselyadományunkat ezen a hétvégén a templomok javára adjuk.

7)    Jövő vasárnap délután 5-kor van Torony község hegyi zarándoklata, amelyre a plébániánkhoz tartozó híveket is szeretettel hívjuk és várjuk. Találkozó 5-kor a falu végén található keresztnél lesz.

8)    Július 4-én, szombaton délelőtt 10.30-kor Csehimindszenten Mindszenty József bíboros szülőfalujában, a Magyar Katolikus Püspöki Kar Erdő Péter bíboros úr vezetésével ünnepi szentmisét celebrál a mártírsorsú bíboros pappá szentelésének 100., érseki kinevezésnek 70., és halálának 40. évfordulója alkalmából. Az ünnepi eseményre buszt indítunk abban az esetben, ha 48 fő összejön. Jelentkezni a mai nappal bezárólag lehet a szentmisék után.

 
További cikkeink...

untitled

Névnap
Ma 2019. október 15., kedd, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z