Advent 1. vasárnapja

2019. december 1.

1) Ma elsővasárnap van, perselyadományunkat a templom javára adjuk mind a négy községben, a Rózsafüzér Társulat délután ma délután fél 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban.

2) Egyházi kötelezettségeinknek az egyházi adó befizetésével december 5-ig a csütörtöki fogadóóráig tehetünk eleget, ezt követően nem tudunk egyházi adó befizetést elfogadni, s le kell zárnom a könyvelő felé is a 2019. évet.

3) Az idei évben az adventi szentmisék plébániánk területén a rendes templomi szentmisék időpontjában este 6-kor kezdődnek majd, Bucsuban szerdán, Toronyban csütörtök és pénteken. Éljünk minél többen az adventi szentmise szép és különleges lehetőségével az esti órában is!

4) Pénteken egyben elsőpéntek is lesz, gyóntatás a toronyi templomban este fél 6-tól lesz.

5) Kérem a kedves testvéreket, hogy idős, beteg hozzátartozóitokat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat, jelentsétek a sekrestyében. December 5-én, elsőcsütörtökön délelőtt és délután fogom meglátogatni őket otthonukban. Kérem, hogy azok felé is jelezzétek, akik templomba nem járnak, de tudjátok, hogy a családban idősek betegek vannak és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, a mai szentmise után jelentésetek a betegek nevét és címét a sekrestyében.

6) December 7-én és 8-án, jövő hétvégén Pitti Katalin művésznő adventi- karácsonyváró koncertet ad templomainkban minden szentmisén, tiszteljük meg Őt jelenlétünkkel!

7) Néhány miseszándék maradt még a 2020-as esztendőre, akik még szeretnének misét előjegyeztetni, a csütörtöki és szombati fogadóórán megtehetik!

8) A séi templomban ma délután 5-kor ádventi zenés áhítat lesz minden érdeklődőt szeretettel várunk!

9) Plébániánkról készült könyv második kötete átvehető a sekrestyében a mai nappal bezárólag, ára 4.950 ft. ( Mikulás)

 

Krisztus Király vasárnapja

2019. november 24.

 

1) Ma Krisztus Király vasárnapja van. Ezzel a vasárnappal lezárul az egyházi év, s jövő vasárnap már advent 1. vasárnapja lesz, jövő hétvégén az otthonról elhozott adventi koszorúkat megszenteljük a szentmise kezdetén. Egyházi kötelezettségeinknek az egyházi adó befizetésével december 5-ig tehetünk eleget, ezt követően nem tudunk egyházi adó befizetést elfogadni.

2) A múlt vasárnapi perselypénzt, amelyet a Karitász javára adtatok már továbbítottam a Püspöki Hivatalnak, az Ő nevükben is köszönöm!

3) Jövő vasárnap már elsővasárnap van, így perselyadományunkat a templom javára adjuk mind a négy községben, a R. Társulat délután fél 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban.

4) Kezdődik az advent, s az hat éve bevezetett kedves szép szokást szeretnénk folytatni, a Szent Család képe végig vonulna a falun december 1-től 24-ig, Szállást keres a Szent Család mottóval, egy-egy napra befogadhatjuk a Szent Család képét, s esténként összegyűlhet a család, s köszöntheti a Szent Családot, s másnap a listán szereplő családnak kellene tovább adni a képet. Akik szeretnék befogadni a Szt. Családot, kérem, iratkozzanak fel a sekrestyében pontos név, cím és telefonszám bediktálásával, most a szentmise után.

5) Kérem a kedves testvéreket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat, jelentsék a sekrestyében. December 5-én, elsőcsütörtökön délelőtt és délután fogom meglátogatni őket otthonukban. Kérem, hogy azok felé is jelezzétek, akik templomba nem járnak, de tudjátok, hogy a családban idősek betegek vannak és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, a mai szentmise után csütörtök jelentésetek a betegek nevét a sekrestyében.

6) November 30-án, szombaton Bucsuban a templom körüli téren 14.30 és 17.30 között jótékonysági kis karácsonyi vásár lesz, ahol vásárolhatnak a helyi lakosok által készített karácsonyi termékek közül, amely árusításhoz felajánlásokat elfogadnak, amelyeket a vásár megkezdése előtt a helyszínen lehet leadni.

7) December 1-én vasárnap 17 órakor a séi templomban az Örökségünk Alapítvány adventi-karácsonyváró koncertje lesz.

8) Plébániánkról készült könyv második kötete átvehető a sekrestyében a mai vasárnaptól a jövő vasárnapig, ára 4.950 ft, kérem, ha tehetjük legkésőbb a jövő hétvégén vegyük is át a könyvet!

9) Néhány miseszándék maradt a 2020-as esztendőre, a csütörtöki és a szombati fogadóórán még előjegyeztethető.

10) Már előre hirdetem, hogy a december 7-i és 8-i szentmiséken Pitti Katalin művésznő lesz a vendégünk, tiszteljük meg Őt, hogy a szentmise keretében meghallgatjuk előadását!

 


MEGJELENT

I.kot borito reklam 1 kicsi

I.kot borito reklam 2 kicsi

 


Évközi 33. vasárnap
2019. november 17.

1) A mai vasárnap (november 17.) országos gyűjtés van a Karitász javára.
2) Szerdán délután 3-kor a Nyugdíjas klub tagjai találkoznak Dozmaton a
faluházban.
3) Szerdán délután 5-kor az Egyházmegyei Könyvtárban, Megújult Kincseink,
válogatás a könyvtár újonnan restaurált dokumentumaiból címmel kiállítás
megnyitó lesz, amelyre mindenkit szeretettel várunk!
4) Miseszándék íratás a 2020-as esztendőre Bucsu, Dozmat, Sé lakóinak-
november 21-én, csütörtökön délután 2-6-ig, november 22-én, pénteken
Toronyiaknak 2-6-ig. Valamint szombaton 9 és 10 között. Miseszándék
íratás csak a Toronyi Plébánia hivatalban lehetséges a megadott
időpontokban, vagy ezt követően a fogadóórák keretében. A szentmise ára
nem változik 2020-ban, ára 3.000 ft. A szentmise szándék íratás feltétele az
egyházközségi hozzájárulás befizetése az íratás időpontjáig.
5) Jövő vasárnap Krisztus király vasárnapja van, az egyházi év vége, ha tudunk
egyházi kötelezettségünknek az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget,
mind a plébánia hivatalban, mind az egyházközségi tagoknál december 5-ig
lehetséges a befizetés, azt követően erre az évre már nem tudunk befizetést
elfogadni.
6) Plébániánkról szóló könyv második kötete két hét múlva hétvégén a
szentmisék után átvehető lesz a szentmisék után, ára 4.950 ft.

 

Copyright © 2011. H&Z