Húsvét 7. vasárnapja
2015. május 17.

1)    Az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk.
Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

2)    Az elmúlt évek kiemelkedő egyházmegyei programja a Szombathelyi Székesegyházban megtartandó jubiláns házaspárok találkozója az idei évben is június utolsó hétvégéjén, június 27-én, szombaton, a 10 órakor kezdődő püspöki szentmisére azokat a házaspárokat hívjuk, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban (10., 15., 20., stb.) a házassági évfordulójukat. A pontos névsort és a házasságkötés idejét továbbítanom kell a Püspöki Hivatalnak, ezért kérem, hogy akik ezen az ünnepségen részt tudnak venni, június 7- vel bezárólag jelentsék részvételi szándékukat a plébánia hivatalban vagy a sekrestyében.

3)    Jövő vasárnap Pünkösd vasárnapja van, ezzel a vasárnappal zárul a húsvéti időszak.

 

Húsvét 6. vasárnapja
2015. május 10.

Ünnepek, emléknapok:

        szombat (május 16.):        Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú

1)    Május 11 és 18 között Rómába indulunk zarándokútra. Ezen idő alatt a helyettesítésemet Rácz Piusz ferences szerzetes atya fogja ellátni, temetés esetén is őt lehet értesíteni a Glória temetkezési vállalaton keresztül.

2)    Május hónapban az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

3)    Szerdán– május 13-án – a fatimai jelenés 98. évfordulója lesz. Este ½  7-től szentségimádás, 7 órakor ünnepi szabadtéri szentmise, jó idő esetén a toronyi templom melletti lourdesi barlangnál, majd és az Újvári utcán vonulunk végig. Kérem, hogy amerre a körmenet elhalad az ablakokba gyertyát és virágot tegyünk. A szentmise főcelebránsa Rácz Piusz ferences atya lesz, aki a római zarándokút idején a plébánosi teendőket ellátja a falvakban. Kérem a kedves híveket minden faluból, hogy ünnepeljünk együtt ezen az estén. A körmenetre gyertyát hozzatok magatokkal.

4)     Az elsőáldozásról készült fényképeket a szombathelyi Fő téri Tóth fotóban lehet megtekinteni és megvásárolni.

5)    Az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szervezésében ad jótékonysági koncertet a szombathelyi Erkel Kórus május 15-én, pénteken este 8-kor a Székesegyházban. Az est bevételét a Markusovszky Kórház Gyermek Onko-Hematológiai Centrumában gyógyuló betegek javára fordítják. Az alapítvány célja az onko-hematológiai központ működésének javításához szükséges műszerpark fejlesztése, bővítése, a leukémiás és daganatos gyermekek családjainak szociális segélyezése, valamint a centrumban kezelt beteg gyermekek gyógyulási körülményeinek javítása, nyári táboroztatások szervezése és finanszírozása. Mindezek megvalósításához a szervezet kitűnő társra talált az Erkel Kórus személyében, melynek tagjai és karnagya készségesen vállalták az esten való közreműködést. A belépés ingyenes, az önkéntes pénzadományokat mindenkinek tisztelettel megköszönik.

6)    Jövő vasárnap Urunk mennybemenetelének ünnepe van.

 

Húsvét 5. vasárnapja
2015. május 3.

1)    A hónap első vasárnapja van, az édesanyákat köszöntjük. A jó Isten áldja meg szolgálatukat, az elhunyt Édesanyáknak pedig érdemeik jutalmául adja meg az örök élet boldogságát.

2)    Vasárnap délután ½ 3-kor a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart, a bucsui templomban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét. Perselyadományunkat a templom javára adtuk.

3)    Az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

4)    Elsőcsütörtökön este 6-kor Sében is lesz szentmise.

5)    Plébániánk területén, szombaton délután 4-kor a séi templomban Spisák Krisztián és Varga Diána séi hívők esküvője lesz, a toronyi templomban pedig ½ 5-kor Horváth Dávid és Berki Adrienn szombathelyi hívők esküvője lesz. Imádkozzunk az új házaspárért!

6)    Jövő hétvégén van Torony községben a plébániánkhoz tartozó 17 gyermek elsőáldozása. Gyóntatásuk és hozzátartozóik gyóntatása szombaton ½ 9-kor kezdődik, ezt követően lesz a próbájuk. Ezen a hétvégén a szülők feladata az előző évek gyakorlatait követve a templom valamint környéke és a plébánia környezetének takarítása, ill. a templom díszítése. Az elsőáldozás vasárnap 10-kor kezdődik. A templomban az első sorok a gyermekek szüleinek lesznek fenntartva. Az elsőáldozás után agapé lesz számunkra a plébánia udvarán. Az elsőáldozás miatt a szentmise ezen a vasárnapon Dozmaton ½ 8-kor, Sében ½ 9-kor kezdődik, Toronyban lesz előesti szentmise szombaton este 6-kor.

7)    A májusi római zarándokút résztvevőit kérem, hogy jöjjenek be a sekrestyébe, hogy az utas tájékoztatót átadhassam nekik.
    
8)    Az elkövetkezendő napokba imádkozzunk érettségiző diákjainkért!

 

Húsvét 4. vasárnapja
2015. április 26.

Ünnepek, emléknapok:
        csütörtök (április 30.)      Sienai Szent Katalin
        péntek (május 1.)           Munkás Szent József ünnepe
        szombat (május 2.)         Szent Atanáz püspök és egyháztanító
        
1)    A pénteki nappal – május 1. – az év egyik legszebb hónapját kezdjük. Az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

2)    Péntek egyben elsőpéntek. ½  7-től gyóntatás, majd litánia. Délelőtt a házaknál látogatom meg az idős betegeket.

3)    Szombaton – május 2-án –10-kor a leendő elsőáldozókat várom a toronyi templomban.

4)    Szombaton délután 3-kor Kiss Balázs és Polgár Ivett bucsui hívők esküvője lesz a bucsui templomban. Imádkozzunk az új házaspárért!

5)    Szombaton délután 6-kor az Óndódi kápolnába is lesz szentmise.

6)    Jövő vasárnap – május 3. – elsővasárnap. A szentmiséken az édesanyákat köszöntjük. S egyben Torony község búcsú napja.

7)    Jövő vasárnap ½ 3-tól a Rózsafüzér Társulat tartja imádságát a toronyi templomban. A perselyadományt minden községben a templom javára adjuk.

8)    Imádkozzunk ballagó és érettségiző diákjainkért!

9)    Az egyházi adó befizetése megkezdődött, a kiküldött szórólapon is közöltük, hogy az egyházi adó mértéke az 1983-as egyházi törvénykönyv valamint a Szombathelyi Egyházmegye törvénykönyve alapján az éves nettó jövedelem fél százaléka, minden keresettel rendelkező személy után. Plébániánkon is ez van érvényben, de mivel sok esetben ez a lelkiismereti kérdés nem működik, a plébániai képviselőtestület megszavazott egy minimum összeget az egyházi adó tekintetében, ez nyugdíjasok, gyesen lévők esetében 3.000 ft/ év, aktív keresőknél 4.000 ft kereső személyenként. A 3000 ft, havonként 250 ft jelent a 4000 ft pedig havonként 335 ft jelent a helyi egyházközségnek. A minimum összegnél 3000 illetve 4000 ft-nál kevesebbet nem fogadhatunk el, tisztelettel kérjük ennek figyelembevételét és megértését.

10)     A filmklub keretében Miszori Zoltán egykori székesegyházi plébános életéről készült összeállítást tekintjük meg a hívatások vasárnapjához kapcsolódóan. Hétfőn Dozmaton, kedden Sében, szerdán Toronyban, csütörtökön Bucsuban, a szokott helyen este 7-kor. Ezzel a filmmel zárul az őszig a filmklub.

 

Húsvét 3. vasárnapja
2015. április 19.

1, Szombaton délelőtt 10-kor a leendő elsőáldozók felkészítése történik a toronyi templomban.

2, Jövő hétvége a hívatások hétvégéje, ebből az alkalomból a győri Papnevelő Intézet kispapja lesz a vendégünk, s ez a hétvége egyben Dozmat község búcsúnapja.

3, Szerdán este ¼ 8-kor a Westminsteri fiúkórus ad koncertet a Szombathelyi Székesegyházban.

 

Húsvét 2. vasárnapja – az Isteni Irgalmasság vasárnapja:
2015. április 12.


1)    Ma az Isteni Irgalmasság vasárnapja van. Ezt az ünnepet Szent II. János Pál pápa vezette be. A 2002. június 29-én kelt dekrétum szerint teljes búcsú nyerhető a mai napon a szokásos feltételek mellett, a rózsafüzér Társulat ma kivételesen nem fél 3-kor, hanem 3-kor az irgalmasság órájában találkozik a toronyi templomban.

2)    Hétfőn 13-án, fatimai engesztelő napunkon a szentségimádás a séi templomban fél 7-kor kezdődik, majd 7-kor a szentmise. A szentmise után körmenet lesz a Polgármesteri Hivatal felé, kérem, hogy amerre a körmenet elhalad, az ablakokba gyertyát tegyünk. A szentmise főcelebránsa Rácz Piusz ferences atya lesz. Minél többen jöjjünk el imádkozni Magyar hazánkért, annak lelki megújulásáért valamint saját bűneink engeszteléséért.

3)    A filmklub keretében a héten a Muzsika hangja című filmet fogjuk megtekinteni. Már este 7-kor kezdjük a filmklubot, a nyári időszámítás szerint. Kedden Sében, szerdán Toronyban, csütörtökön Bucsuban és Dozmaton a fatimai este miatt kivételesen pénteken lesz a filmklub. ( Maria , a fiatal és életvidám lány apácának készül. De hamar rádöbben arra, hogy az apáca élet nem neki való, ezért elszegődik a szigorú Von Trapp  százados gyermekei mellé nevelőnőnek. A lány megdöbben azon, mennyire túlfegyelmezettek a gyerekek, ezért úgy dönt, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva, megtanítja a gyerekeknek, hogyan örülhetnek az életnek. Hamarosan egy igazi énekkar vidám hangja visszhangzik a házban a százados legnagyobb megrökönyödésére.)

4)    Szombaton indulunk Budapestre kirándulni, reggel 5-kor indulunk Toronyból a templom elől, 4.45-kor Bucsuból a templom elől, 4.50-kor Dozmatról a fordulóból, 5-kor Séből a templom elől. A kirándulás során megtekintjük a Szent István bazilikát, a Parlament épületét, a Terror Háza múzeumot, valamint a Mátyás templomot. Várható hazaérkezés este 10 órakor. Az út költsége: 23 év alattiaknak, akik a diákigazolványt hozzák magukkal 6.500 ft, a felnőtteknek 7.500 ft. Az ár tartalmazza a buszköltséget valamint a belépőjegyek árát a Parlamentbe illetve a Terror háza múzeumba. A költséget a buszon szedjük majd össze, kérem, hogy pontosan annyi pénzt adjunk, amennyi az utazás költsége.

5)    Jövő vasárnap elvégezzük a búza szentelés szertartását. Dozmaton reggel ¾ 8-tól a Simon Balázsékhoz közel eső búzaföldnél, Toronyban ¼ 10-kor a temetőnél, Sében a templomban, Bucsuban a focipályánál vasárnap este ½ 7-kor.

 
További cikkeink...

untitled

Névnap
Ma 2019. október 15., kedd, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z