Évközi 12. vasárnap
2020. június 21.

1) Ma délután 5-kor az idei évben házasságra készülők jegyesoktatása lesz a toronyi templomban.

2) Jövő vasárnap délután 5-kor van Torony község hegyi zarándoklata, amelyre a plébániánkhoz tartozó híveket is szeretettel hívjuk és várjuk. Találkozó 5-kor, Toronyban a falu végén található keresztnél lesz.

3) November 14-én, szombaton Budapestre szeretnénk kirándulni, hogy az Operettszínházban a felújított darabot a Csárdáskirálynőt megtekintsük. Mivel a jegyek miatt a mai napon vissza kell jeleznem a színházba, ezért kérem, hogy akik szeretnék a darabot megtekinteni, most a szentmise után jelentkezzenek a sekrestyében.

 

Úrnapja
2020. június 14.

1) Az idei évben házasságra készülők jegyesoktatása június 21-én, vasárnap délután 5-kor lesz a toronyi templomban.

2) A mai vasárnaptól a Magyar Katolikus Püspöki Kar visszavonja az általános feloldozás lehetőségét, és a mise látogatási kötelezettség alóli felmentést is. A templomokban a szenteltvíztartók továbbra üresen maradnak a templom bejáratánál. A békeköszöntésnél a kézfogást továbbra is mellőzzük. A szentáldozásnál az áldozó maga dönti el, hogy kézbe vagy nyelvre szeretne áldozni, a gyermekek homlokára áldozásnál nem rajzolunk kis keresztet, helyette áldást adunk.

 

Szentháromság vasárnapja

2020. június 7.

1) Ma elsővasárnap van a Rózsafüzér Társulat délután fél 3-kor tartja imaóráját, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét, perselyadományunkat mind a négy községben a templomok javára adjuk.

2) Jövő vasárnap Úrnapja lesz. Dozmat községben az úrnapi szentmise és körmenet csütörtökön este 7-kor kezdődik, ezért Toronyban szentmise ezen a napon nem lesz. Szombaton az előesti szentmise után Bucsu községben lesz az úrnapi körmenet. Vasárnap a toronyi úrnapi körmenet miatt plébániánk területén a miserend módosul Dozmaton a szentmise ½ 8-kor, Sé községben ½ 9- kor lesz, Toronyban pedig ½ 10-kor az ünnepi szentmise, ezt követően az úrnapi körmenet amely az Újvári utcán a szokott útvonalon halad, kérem, hogy amerre a körmenet elhalad az ablakokat gyertyával és virággal díszítsük ki. A gyermekeket kérjük virág hintésre!

3) Az úrnapi körmenetek miatt június hónapban a fatimai engesztelés elmarad.

4) Az idei évben házasságra készülők jegyesoktatása június 21-én, vasárnap délután 5-kor lesz a toronyi templomban.

5) Jövő vasárnaptól a Magyar Katolikus Püspöki Kar visszavonja az általános feloldozás lehetőségét, és a mise látogatási kötelezettség alóli felmentést is. A templomokban a szenteltvíztartók továbbra üresen maradnak a templom bejáratánál. A békeköszöntésnél a kézfogást továbbra is mellőzzük. A szentáldozásnál az áldozó maga dönti el, hogy kézbe vagy nyelvre szeretne áldozni, a gyermekek homlokára áldozásnál nem rajzolunk kis keresztet, helyette áldást adunk.

 

Pünkösdvasárnap
2020. május 31.

1) A mai nappal lezárult a húsvéti idő, pünkösdhétfő nem egyházi, hanem állami ünnep, így plébániánk területén ezen a napon szentmise nem lesz.

2) Június 4-én, csütörtökön a trianoni igazságtalan béke diktátum 100. évfordulóján délután fél 5-kor az aláírás órájában az országban megszólalnak a harangok.

3) Pénteken elsőpéntek délelőtt az elsőpéntekes betegeket látogatom meg.

4) Elsőpénteken külön gyóntatás nem lesz, hiszen az általános feloldozásban mindenki részesült, s ez még érvényben van.

5) Elsőszombaton az óndódi kápolnában is lesz szentmise délután 6-kor.

6) Jövő vasárnap elsővasárnap perselyadományunkat mind a négy községben a templomok javára adjuk, a Rózsafüzér Társulat fél 3 kor tartja imaóráját a toronyi templomban, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét.

7) Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja lesz.

 

Húsvét 7. vasárnapja
Urunk Mennybemenetele
2020. május 24.

1) Ma Urunk Mennybemenetelének ünnepe van. Jövő vasárnap Pünkösd vasárnap, a Szentlélek eljövetelének ünnepe lesz, s ezzel a nappal zárul a húsvéti idő.

2) A járvány veszély idején minden előjegyzett miseszándék a felvett napon elmondásra került, ahogy ezt a postaládákba eljutatott korábbi levélben jeleztük a kedves testvéreknek.

3) Az elmaradt elsőáldozás előreláthatólag szeptember 27-én, a bérmálás pedig november 8-án lesz megtartva, a betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása is ősszel lesz.

4) Június 4-én a trianoni béke diktátum 100. évfordulóján fél 5-kor az ország valamennyi templomában megszólalnak a harangok.

 
További cikkeink...

Copyright © 2011. H&Z