Évközi 13. vasárnap
2015. június 28.

Ünnepek, emléknapok:

          Hétfő (június 29.): Szent Péter és Pál apostolok ünnepe
    Csütörtök (július 2.): Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony)
    Péntek (július 3.): Szent Tamás apostol


1)    A mai vasárnapi perselyadományunkat Péter fillér címén az Apostoli Szentszék kiadásaira adtuk.

2)    Kedden este 7-kor a dozmati Műemléktemplomért Alapítvány ülését tartja a dozmati templomban, az ülés nyílt, arra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

3)    Elsőpénteken a házaknál látogatom meg a betegeket, este fél 7-től gyóntatás a toronyi templomban.

4)    Elsőszombaton délután 5-kor az óndódi kápolnába is lesz szentmise.

5)    Szombaton délután 6-kor a séi templomban Joó Bálint és Csejtei Zsuzsanna szombathelyi hívők esküvője lesz. Imádkozzunk az új házaspárért!

6)    Jövő vasárnap elsővasárnap van. A Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban. Perselyadományunkat ezen a hétvégén a templomok javára adjuk.

7)    Jövő vasárnap délután 5-kor van Torony község hegyi zarándoklata, amelyre a plébániánkhoz tartozó híveket is szeretettel hívjuk és várjuk. Találkozó 5-kor a falu végén található keresztnél lesz.

8)    Július 4-én, szombaton délelőtt 10.30-kor Csehimindszenten Mindszenty József bíboros szülőfalujában, a Magyar Katolikus Püspöki Kar Erdő Péter bíboros úr vezetésével ünnepi szentmisét celebrál a mártírsorsú bíboros pappá szentelésének 100., érseki kinevezésnek 70., és halálának 40. évfordulója alkalmából. Az ünnepi eseményre buszt indítunk abban az esetben, ha 48 fő összejön. Jelentkezni a mai nappal bezárólag lehet a szentmisék után.

 

Évközi 12. vasárnap
2015. június 21.


Ünnepek, emléknapok:

            szerda (június 24.):                  Keresztelő Szent János születése
            szombat (június 27.):    Szent László király
            


1)    Jövő vasárnap Péter fillér gyűjtés címén adományainkat az Apostoli Szentszéknek adjuk Ferenc pápa szándéka szerint.

2)    Szombaton 27-én, 10-kor a Székesegyházban a jubiláns házaspárok püspöki szentmiséje lesz, amelyre szeretettel hívják a jelentkezett jubilánsokat. Plébániánk területéről 15 házaspár jelentkezett.

3)    Jövő szombaton délután 4 órakor a bucsui templomban Horváth László és Vinkó Brigitta toronyi- bucsui lakósok esküvője lesz. Imádkozzunk az új házaspárért!

4)    Július 4-én, szombaton délelőtt 10.30-kor Csehimindszenten Mindszenty József bíboros szülőfalujában, a Magyar Katolikus Püspöki Kar Erdő Péter bíboros úr vezetésével ünnepi szentmisét celebrál a mártírsorsú bíboros pappá szentelésének 100., érseki kinevezésnek 70., és halálának 40. évfordulója alkalmából. Az ünnepi eseményre buszt indítunk abban az esetben, ha 48 fő összejön. A szentmisét követően megtekintjük a bíboros úr szülőházát, az abban kialakított múzeumot. Jelentkezni a szentmisék előtt és után valamint a fogadóórában lehet.

5)    Az esztendő fele lassan eltelt, ha tehetjük az egyházi kötelezettségünknek,  az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget.

6)    Örömmel hirdetem, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton a séi templom oltárainak felújítására 3.850.000 ft-ot nyertünk.

 

Évközi 11. vasárnap
2015. június 14.


Ünnepek, emléknapok:

                          hétfő: Árpádházi Boldog Jolán
                    péntek: Szent Romuáld apát


1)    Szerdán délután 6 órakor a Premontrei Gimnázium dísztermében Brenner József ny. helynők úr tart előadást a KÉSZ szervezésében vértanú testvéréről, Brenner Jánosról. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

2)    Jövő szombaton – június 20-án – délelőtt 10 órakor lesz a Székesegyházban a pap és diakónus szentelés, amelyre szeretettel hívják a kedves híveket.

3)    A szokásos hegyi zarándoklat Torony községben július 5-én vasárnap délután 5-kor lesz, amelyre az előző évek gyakorlatát követve a plébániához tartozó községek híveit is tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk.

4)    Félév végéhez közeledünk, kérem, ha tehetjük, egyházi kötelezettségeinknek az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget.

 

Úrnapja
2015. június 7.


Ünnepek, emléknapok:

        csütörtök (június 11.):    Szent Barnabás apostol
        szombat (június 13.):    Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító
        

1)    Ma elsővasárnap van, perselyadományunkat a templom javára adtuk, a Rózsafüzér Társulat ma fél 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét!

2)    Szombaton– június 13-án – a fatimai engesztelő napunkon a szentségimádás  ½ 7-kor kezdődik. Ezt követően 7 órakor szentmise, majd körmenet, jó idő esetén szabadtéri szentmise lesz, majd a szentmisét követően a körmömet ismét az Újvári utcán halad. A szentmise főcelebránsa Nagy Péter Gellénházai plébános úr lesz. Akik tehetik az ablakokat virággal és gyertyával díszítsék. Kérem, minél többen jöjjenek el imádkozni magyar hazánkért és annak lelki megújulásáért! A miserend a szombati engesztelés miatt módosul Toronyban ez az előesti szentmise lesz egyben a vasárnapi szentmise. Vasárnap reggel 8-kor Dozmaton, fél 10-kor Bucsuban és ¼ 12-kor Sében lesz a szentmise.

3)     Az elmúlt évek kiemelkedő egyházmegyei programjaként a szombathelyi Székesegyházban megtartották a jubiláns házaspárok találkozóját. Idén június 27-re, szombatra, a 10 órakor kezdődő püspöki szentmisére azokat a házaspárokat hívják, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban (10., 15., 20., stb.) a házassági évfordulójukat. A pontos névsort és a házasságkötés idejét továbbítanom kell a Püspöki Hivatalnak, ezért kérem, hogy akik ezen az ünnepségen részt tudnak venni, a mai vasárnappal bezárólag jelentsék szándékukat a sekrestyében.
4)    Az Egyházmegyei Karitász Napközis tábort szervez Nardán június 16-tól, keddtől augusztus 7-ig, minden hétre külön be lehet jelentkezni. Várja a táborba az általános iskola 1-8. osztályos tanulóit, naponta 8 és 16 óra között. A táborba kézműves foglalkozások, néptánc tanulás, kirándulások, sportfoglalkozások lesznek a gyermekek részére, akik számára a napi háromszori étkezést és az utazást is biztosítják. Jelentkezési határidő június 10. szerda a hirdető táblán elhelyezett telefonszámon 94-318-560 keresztül.

 

Szentháromság vasárnapja
2015. május 31.

Ünnepek, emléknapok:

    csütörtök (június 4.):    Szent Quirinusz püspök és vértanú, Trianon 95.évf.
    péntek (június 5.):        Szent Bonifác püspök és vértanú


1)    A héten elsőpéntek délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, este ½ 7-től gyóntatás lesz a toronyi templomban.

2)    Szombaton este 6-kor az óndódi kápolnában is lesz szentmise.

3)    Jövő vasárnap elsővasárnap ½ 3-kor a Rózsafüzér Társulat tartja imádságát a toronyi templomban, Bucsu községben pedig a fatimai imacsoport kezdi kilencedét, ezen a hétvégén minden községben perselyadományunkat a templom javára adjuk.

4)    Jövő vasárnap egyben– június 7-én – Úrnapja is lesz. Dozmat községbe az úrnapi körmenet csütörtökön este 7-kor kezdődik, ezért Toronyban a szentmise ezen a napon este 6-kor lesz.
Szombaton az előesti szentmise után Bucsu községbe lesz az úrnapi körmenet. Vasárnap a toronyi úrnapi körmenet miatt Dozmaton a szentmise ½ 8-kor, Sé községben ½ 9- kor lesz, Toronyban pedig ½ 10-kor az ünnepi szentmise, majd ezt követően körmenet, amely az Újvári utcán a szokott útvonalon halad, kérem, hogy amerre a körmenet elhalad az ablakokat gyertyával és virággal dí-szítsük ki.

5)    Az elmúlt évek kiemelkedő egyházmegyei programjaként a szombathelyi Székesegyházban megtartották a jubiláns házaspárok találkozóját. Idén június 27-re, szombatra, a 10 órakor kezdődő püspöki szentmisére azokat a házaspárokat hívják, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban (10., 15., 20., stb.) a házassági évfordulójukat. A pontos névsort és a házasságkötés idejét továbbítanom kell a Püspöki Hivatalnak, ezért kérem, hogy akik ezen az ünnepségen részt tudnak venni, a jövő vasárnappal bezárólag jelentsék szándékukat a sekrestyében vagy szombatig a hivatali órában.
6)    Az Egyházmegyei Karitász Napközis tábort szervez Nardán június 16-tól, keddtől augusztus 7-ig, minden hétre külön be lehet jelentkezni. Várja a táborba az általános iskola 1-8. osztályos tanulóit, naponta 8 és 16 óra között. A táborba kézműves foglalkozások, néptánc tanulás, kirándulások, sportfoglalkozások lesznek a gyermekek részére, akik számára a napi háromszori étkezést és az utazást is biztosítják. Jelentkezési határidő június 10. szerda a hirdető táblán elhelyezett telefonszámon 94-318-560 keresztül.

 

Pünkösdvasárnap
2015. május 24.


1)    A mai nappal lezárult a húsvéti idő, pünkösdhétfő nem egyházi, hanem állami ünnep, így plébániánk területén ezen a napon szentmise nem lesz.

2)    Szombaton délután ½ 4-kor, Bárdics Gergő és Juhász Dóra szombathelyi hívők esküvője lesz a dozmati templomban. Imádkozzunk az új házaspárért!

3)    Jövő vasárnap Szentháromság vasárnapja, s egyben a Hősök vasárnapja, a szentmisék után minden faluban megemlékezést tartunk a hősi emlékműveknél, az óndódi temetőnél is lesz megemlékezés szombaton 18-kor.

4)    A toronyi sportpályán, szombaton 9-14 óráig gyereknapot tartanak, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 
További cikkeink...

untitled

Névnap
Ma 2019. október 15., kedd, Teréz napja van. Holnap Gál napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z