Évközi 21. vasárnap
2020. augusztus 23.

1) Pénteken este 7 órakor a toronyi Sportcsarnokban Szenes Iván est lesz, amelyre a mai nappal bezárólag lehet regisztrálni a sekrestyében a szentmise után. Belépés este fél 7-től lehetséges a Sportcsarnokba. Az előadás miatt Toronyban a szentmise este 6-kor kezdődik.

2) Kérem az egyházközségi tagokat, hogy a terem előkészítő munkálataiban pénteken fél 5-től legyenek Unger Imre egyházközségi elnök segítségére!

3) Szombaton délután 5 órakor a séi templomban Magyar Attila-Skultéti Kornélia Sé- Nárai lakosók esküvője lesz, imádkozzunk az új házaspárért!

4) A leendő elsőáldozók tavasszal megkezdett, de a járvány miatt megszakított oktatása szeptember 5-én, szombaton 10-kor folytatódik a toronyi templomban. Az elsőáldozás szeptember 27-én vasárnap lesz a toronyi templomban.

 

Évközi 20. vasárnap
2020. augusztus 16.

1) Csütörtökön – augusztus 20-án, Szent István államalapító Szent királyunk ünnepén – a szentmisék reggel 8-kor Dozmaton, fél 10-kor Toronyban, 11-kor Sében, este 7-kor pedig Bucsuban lesznek megtartva.

2) Pénteken délután 3-kor Nagy János és Németh Dóra toronyi hívők, szombaton délután 4-kor Horváth Ádám és Berki Dalma szombathelyi hívők esküvője lesz a toronyi templomban. Imádkozzunk az új házaspárokért!

3) Ne feledjük, hogy a szórólapokon kiküldött programokra, így a Szenes Iván estre augusztus 28-án pénteken valamint szeptember 20-án vasárnap Peller Károly művész úr operett délutánján csak és kizárólag előzetes regisztráció alapján lehet részt venni. Erre lehetőség van a szentmisék után a sekrestyében valamint a plébániai fogadóórában csütörtökön délután 4 és 6 óra között valamint szombaton 9 és 10 óra között. Jelentkezési határidő augusztus 23-a, vasárnap.

 

Évközi 19. vasárnap
2020. augusztus 9.

1) Az elsővasárnapi perselyadomány július hónapban Bucsu községben 34.580 ft, Dozmaton 13.200 ft Sében 51.865 ft, Toronyban 47.670 ft augusztus hónapban Bucsu 38.025 ft, Dozmat 13.500 ft, Sében 42.000 ft és Toronyban 46.865 ft, amelyet ezúton is köszönök.

2) Csütörtökön este fél 7-kor szentségimádás lesz a fatimai engesztelő napunkon a lourdesi barlangnál, majd 7-kor a szentmise, kérem, hogy amerre a körmenet elhalad az ablakokat gyertyával és virággal díszítsük.

3) Szombaton – augusztus 15-én – Nagyboldogasszony ünnepe van. Az ünnepélyes szentmise reggel 8-kor Dozmaton, fél 10-kor Toronyban, 11 órakor Sében, este 7 órakor Bucsuban kezdődik, amely egyben előesti szentmise is. Nagyboldogasszony parancsolt ünnep a szentmisén való részvétel ezen a napon minden katolikus hívő számára kötelező.

4) ( Torony-takarítás)

 

bucsu est 1

bucsu est 2

 

orgonaelmelkedes 2020

Orgonaelmélkedések

a toronyi plébánia templomaiban


1.A toronyi Szűz Mária neve templom műsora:

Johann Sebastian Bach: Esz-dúr prelúdium BWV 552

Johann Sebastian Bach: Esz dúr triószonáta II. tétel BWV 525

Liszt Ferenc: Szerelmi álmok

Gaston Bélier: d-moll toccata

Improvizáció egy katolikus népénekre


2.A bucsui Szent Mihály templom műsora:

Johann Sebastian Bach: G-dúr prelúdium BWV 541

Johann Sebastian Bach: Jesus Christus unser Heiland BWV 666a

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Téma és variációk D-dúrban

Vincent Lübeck: F-dúr prelúdium

Improvizáció egy katolikus népénekre


3.A dozmati Szent György templom műsora:

Vincent Lübeck: E-dúr prelúdium

Claude Daquin: Kakukk

Dietrich Buxtehude: g-moll prelúdium

Improvizáció egy katolikus népénekre


4.A séi Szent Kereszt templom műsora:

Johann Sebastian Bach: d-moll toccata és fúga

Edward Elgar: Salut d’Amour

A. Lefébure-Wély: Sortie

Improvizáció egy katolikus népénekre

 
További cikkeink...

Copyright © 2011. H&Z