Tisztelt Lakosok!
Polgármestertársam, Imre Viktória Perenye Község polgármestere és férje egy gyönyörű kisfiú, Olivér szülei. Sajnos pár hónapja kiderült, hogy egy SMA II. típusú genetikai betegséggel küzd, ami nagy anyagi ráfordítást igényel a család részéről a lelki megpróbáltatásokon túl. Bucsu Község Önkormányzata és jómagam is minden támogatást megadunk a kis Olivér gyógyíttatása érdekében. Kérem, hogy akinek a lehetőségei megengedik, támogassák az Együtt Olivérért Alapítványt a képen látható bankszámlaszámon.
Köszönettel: Horváth Timea
Imre Viki
 

Advent2018

 

gyogy

 

LOMTALANÍTÁS

Bucsu Község Önkormányzata értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a község közigazgatási területén az éves lomtalanítás időpontja: 2018. október 17. (szerda)

Kérjük, hogy a fenti időpontban reggel 7 óráig a lakásban keletkezett, felhalmozott és feleslegesség vált tárgyakat szállítójárművel megközelíthető közterületre helyezzék ki.

Lomhulladékot kizárólag háztartásoktól (lakosságtól) szállítanak el. Lomtalanítás során a méretüknél fogva gyűjtőedényekben nem elhelyezhető hulladékok gyűjtését végezzük.

A felhívjuk figyelmüket, hogy a következő típusú hulladékok NEM kerülnek elszállításra!!:
• zöldhulladék (kerti hulladék, nyesedék),
• szelektív hulladék (sárga zsákban gyűjthető hulladékok),
• állati tetem, trágya
• ablakkeret üveggel együtt (amennyiben  az ablakkeretben nincs üveg akkor elszállítják)
• autóbontásból származó autó alkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),
• építési-bontási hulladék (mosdókagyló, csempe, WC csésze, ablak, üveg, síküveg, tükör),
• lapátos, zsákos hulladék (Inert, kommunális),
• személy-, teher-, traktor gumiabroncs,
• veszélyes hulladék     (pl.: vegyi anyaggal szennyezett göngyöleg, permetezőszer, maradék festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, azbeszt, gyógyszer, fáradt olaj)
• elektronikai hulladék 

A megadott időpont  után kihelyezésre kerülő lomhulladékot a Közszolgáltatónak nem áll módjában elszállítani.
Bucsu Község Önkormányzata
 

TÁJÉKOZTATÁS FŰTÉSTÁMOGATÁSRÓL


Értesítjük a lakosságot, hogy a Kormány 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozata értelmében a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek.

A Korm. határozat végrehajtásához készült eljárásrend értelmében, azok a háztartások (Háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.) akik a téli rezsicsökkentés keretében még nem részesültek semmilyen formában támogatásban, kérelmüket

2018. október 15. napjáig formanyomtatványon beadhatják a Séi Közös Önkormányzati Hivatalban (Sé, Szabadság u. 29.) vagy a Bucsu Község Önkormányzati Hivatalban (9792 Bucsu, Rohonczi u. 2.) ügyfélfogadási időben.

A formanyomtatványon nyilatkozniuk kell arról, hogy milyen formában kérik az igényelendő juttatást (tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett)

A nyomtatvány elérhető a Séi Közös Önkormányzati Hivatalban (Sé, Szabadság u. 29.), Bucsu Község Önkormányzati Hivatalban, illetve a honlapról (www.bucsu.eu) is letölthető. FORMANYOMTATVÁNY

A természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például szállítási, darabolási költségeket.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az igénybejelentés megalapozottságát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi.

2018. október 15-ig csak az igénybejelentés megtételére van lehetőség az igényelt támogatás kiosztásáról, átvételi helyéről majd egy későbbi időpontban adunk tájékoztatást a Kormány további – később meghozandó – döntései értelmében.

A HATÁRIDŐ JOGVESZTŐ, KÉSŐBBI BENYÚJTÁST NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI!

Adatkezelési tájékoztató

Bucsu, 2018. szeptember 5.

Horváth Tímea s.k.

polgármester

 
További cikkeink...

untitled

Névnap
Ma 2019. július 18., csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z