Közlekedési emlékhely, Római kori vízvezeték

 

A közlekedés története az emberiség történetével kezdődött.

Legrégebbi őseink csak a lábukra voltak utalva. Az évszázadok folyamatos fejlődése a közlekedésben is meghozta a szakaszos fejlődést.

A 18. század végi ipari forradalom, a gőzgép és más technikai találmányok a közlekedésben is új lehetőségeket és igényeket hoztak.

A dualizmus időszakában a magyar kormány jelentős szerepvállalásával fejlődött tovább a magyarországi vasúti hálózat.

1880-tól külön törvénnyel támogatták a helyi érdekű vasutak csatlakozását a hálózatokhoz. E kor nagy közlekedéspolitikusa Baross Gábor „vasútminiszter”, aki mind a személy, mind az áruszállításban jelentős tarifareformot hajtott végre. Ez kedvezően befolyásolta a jövedelmezőséget, a kereskedelmet, a mezőgazdaságot, segítette az ipar fejlődését.

DSCF6131 DSCF6132 DSCF6133

DSCF6134 DSCF6135 DSCF6137

DSCF6138 DSCF6139 DSCF6140

Szombathely – Pinkafői vasútvonal

A vasút megjelenéséig a mi elődeink is lovas kocsikkal, szekerekkel közlekedtek a települések között és a megyeszékhelyre. Így jutott el az áru és a postai küldemény is.

Bizonyára sokakban élt ellenérzés, félelem a várható változások miatt, de biztosan sokan várták az új évszázadot, a leendő vasútvonalat.

A „Mi” vasútvonalunk előkészítése 1881-ben kezdődött. Az előkészítést és a helyszíni bejárást követően meghatározták, hogy az érintett 21 település közül melyek kaphatnak állomást vagy megállóhelyet. Végül 12 település kapott állomást ill. megállóhelyet, köztük Bucsu is. (később pl. Csajta, Csém, 1932-ben Sé) 12 állomás lett ugyan, de 93 település több mint 60 ezer fős lakosságát volt hivatott szolgálni.

Az eredeti terv Torony után délnyugatra vezette volna a nyomvonalat, hogy az minél előbb elérje a Pinka-völgyét. Szájbely Gyula rohonczi gróf azonban személyes tekintélyével és jelentős részvényjegyzéssel, és Rohoncz városának nagy támogatásával elérte, hogy a vasút rohonczi kitéréssel épüljön meg. Ez a kitérés hozta meg a lehetőséget Bucsu számára is.

Ezután kezdődhetett az építkezéshez a tőke előteremtése, mely abban az időben is többszöri nekirugaszkodást és részvényjegyzést igényelt.

Baross Gábor a közmunka- és közlekedésügyi miniszter, a „vasminiszter” 1887. december 6-i dátummal adta ki az engedély okmányt: Szombathelytől Pinkafőig 52.2 km-es helyi érdekű gőzmozdonyú vasútra.

Az I. világháborút lezáró trianoni békeszerződéssel 1921-től a vasút vonal két ország területére került. A vasútvonal több mint 2/3-a Ausztriához került, a magyarországi szakasz 15 km maradt.

1959. december 31-én Bucsuból indult az utolsó szerelvény, ami 20 óra 3 perckor érkezett Szombathelyre.

A Bucsu-i vasúti megálló, az Emlékház (Emlékhely) megörökíti és megőrzi a vasút történelmét, történetét, Bucsu település történelmének egy szakaszát.

Az emlékhely nyitva tartása:

Június – szeptember

Csütörtök 14.00-17.00

Szombat 09.00-12.00

Amennyiben nyitvatartástól eltérő időben szeretné meglátogatni az emlékhelyet, írjon a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre!

Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok!

 

„IX. SÉ KUPA”

Kispályás labdarúgó torna


SÉ Község Önkormányzata a FALUNAP keretén belül kispályás labdarúgótornát rendez „SÉ KUPA” néven, melyre szeretettel várunk minden érdeklődő csapatot.


Ideje: 2016. 09. 10. /szombat/ 0830.


Helye: Sé, Sportpálya.


Nevezni a helyszínen lehet, nevezési díj 5.000,-Ft!


Díjazásban részesül az első három helyezett csapat, a legjobb játékos, a gólkirály és a legjobb kapus.


Érdeklődni a 06-30-256-2521-es telefonszámon lehet! Maximum 12 csapat nevezését tudjuk elfogadni!

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!


 


Katasztrófavédelmi tájékoztató

 


MAM álláshírdetés

 

kemeny

 
További cikkeink...

untitled

Névnap
Ma 2019. július 18., csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z