Tisztelt Lakosság!

Dr. Kovács Györgyi HVB Elnök Asszony megbízásából tájékoztatom, hogy a NÉBIH egyeztetve a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal 2019. március 15-től (péntek) az ország teljes területén visszavonta a tűzgyújtási tilalmat.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu  honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Bucsu Község Önkormányzata

 

Tűzgyújtási tilalom az ország teljes területén

Az elmúlt időszak átlagosnál melegebb időjárása miatt már februárban elkezdődött a tavaszi erdőtűz szezon. Az elmúlt egy hétben a keleti országrészben már életbe lépett a tűzgyújtási tilalom, emellett azonban az ország nyugati felében is indokolttá vált a tilalom elrendelése. 2019. március 6-tól az ország teljes területén érvényesek a tűzgyújtási tilalom idején betartandó korlátozások! A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Az elmúlt két hét tavaszias időjárásnak, valamint a csapadékmentes, szeles időjárásnak köszönhetően az ország teljes területén – különösen a parlag és legelő területeken, valamint az azokkal határos erdőterületeken – fokozott tűzveszély alakult ki. Ennek következtében az elmúlt napokban is szélsőségesen magas volt az erdő- és vegetációtüzek száma. Az elszáradt lágyszárú növényzet és erdei avar a jelenlegi időjárási körülmények között gyúlékony állapotba került, így az erdőben vagy a mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrásává válik.

Február közepe óta mintegy 2.000 erdő- és vegetációtűz keletkezett, melyek több mint 9.000 hektár fával borított és mezőgazdasági területet érintettek.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűzgyújtási tilalom alá eső területeken kiemelten fontos a korlátozó előírások betartása, amelyekről bővebben e cikkünkben olvashatnak:
https://portal.nebih.gov.hu/-/rugalmasabba-valt-a-tuzgyujtasi-tilalom-rendszere.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. A térkép minden nap 0 óra 1 perckor automatikusan frissül, így minden esetben az adott napon érvényes tűzgyújtási tilalmakat mutatja. A „napi összefoglalók” mellett egy interaktív tűzgyújtási tilalom térkép is az érdeklődők rendelkezésére áll, amelynek segítségével pontosan be tudják azonosítani a lakóhelyük környékén található erdőterületeket.

Csupán egy másodpercnyi odafigyeléssel több hetes tűzoltást és évtizedes helyreállítást előzhetünk meg.

2019. március 6.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

 

Tisztelt Lakosság!

HULLADÉKGYŰJTÉSI  NAPOK

2019.  I. NEGYEDÉV

(2019. január 01-től érvényes)

VEGYES HULLADÉKGYŰJTÉSI NAPOK:

SZÁLLÍTÁSI NAP:

HETI  RENDSZERESSÉGGEL CSÜTÖRTÖKÖN!!!

(A 05.00 óráig kihelyezett hulladékgyűjtők esetén!)


SZELEKTÍV ZSÁKOS HULLADÉKGYŰJTÉSI  NAPOK:


SZÁLLÍTÁSI NAP: NÉGYHETENTE Hétfő

  • JANUÁR         28.
  • FEBRUÁR      25.
  • MÁRCIUS       25.
  • Bucsu Község Önkormányzata
 

Tisztelt Ügyfelünk!

 Bucsu községben 2018.10.01-től társaságunk látja el a kommunális és szelektív hulladékgyűjtési feladatokat.

 A közszolgáltatás nyújtása cégünk részére kötelező, igénybevétele pedig a törvényi szabályozás szerint minden ingatlantulajdonos részére kötelező. A közszolgáltatási díj megfizetése a zavartalan hulladékkezelést és az egészséges környezet megteremtését biztosítja, ezért kötelező érvényű minden háztartás számára.

Fontos, hogy a nem lakott ingatlanokról a tulajdonosok írásos bejelentést tegyenek, mert a kötelező közszolgáltatás díjának megfizetése alól csak ebben az esetben mentesülhetnek.

Hulladékgyűjtési napok a linkre kattintva elérhetők.

A változások bejelentésére minden esetben 15 nap áll az ingatlantulajdonosok rendelkezésére.

 Ügyfeleink kiszolgálására személyes és telefonos ügyfélszolgálati elérhetőséget biztosítunk:

STKH Központi Ügyfélszolgálati Iroda:

9400 Sopron, Mátyás király utca 34. (GySEV vasútállomás mellett)

Ügyfélfogadási idő: hétfő, kedd, szerda 8:00-14:00, csütörtök 7:00-19:00.

Telefonos elérhetőség: 06/99/505-380

STKH Ügyfélszolgálati Iroda:

9900 Körmend, Szabadság tér 10.

Ügyfélfogadási idő: kedd 8:00-14:00, csütörtök 8:00-16:00.

Telefonos elérhetőség: 06/94/200-560

 STKH Ügyfélszolgálati Iroda:

9600 Sárvár, Szatmár utca 45.

Ügyfélfogadási idő: kedd 10:00-17:00, csütörtök 8:00-14:00.

Telefonos elérhetőség: 06/94/200-240

 Elektronikus ügyintézés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. "> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Aktuális és általános információk a honlapunkon: www.stkh.hu

 Honlapunkon a „Kapcsolat” címszó alatt megtalálhatóak azok a letölthető űrlapok, melyek az elektronikus ügyintézéshez szükségesek.

 A kommunális hulladék szállítása az Önök településén, csütörtökön történik októbertől.

 A megfelelő kukaedény megléte szükséges feltétele a hulladék kezelésének. A közszolgáltató szállítóeszközéhez illeszkedő gyűjtőedény biztosítása az ingatlan használó – törvényben is rögzített – kötelezettsége. Törött vagy sérült edény ürítését – amennyiben az veszélyezteti, az ürítést végző kollégáink testi épségét- nem végezzük el.

 Csütörtöki napokon a kukaedényeket az ingatlanok elé, közterületre, reggel 6 óráig kérjük kihelyezni.

Az ürítési rend egész évben változatlan, akkor is, ha a csütörtök ünnep- vagy munkaszüneti napra esik.

Ünnep- és munkaszüneti napokon, valamint nagy meleg esetén kollégáink a gyűjtést a megszokottnál korábban kezdhetik, ilyenkor az edényeket kérjük előző este kihelyezni a közterületre.

 A kukaedényben a gyártó által meghatározott súlykorlátig lehet elhelyezni a kommunális hulladékot úgy, hogy a fedél lehajtható legyen. Az edény terhelhetőségi adatairól érdeklődjön ügyfélszolgálati irodánkban. Ha a kukaedény túlrakott, azaz a fedelet nem lehet lecsukni, akkor az ürítést végző kollégáink a perem feletti hulladékot leveszik és az ürítését követően visszarakják azt az edénybe. A többlet kommunális hulladék elhelyezésére STKH emblémával ellátott zsákok vásárolhatók. A zsák árának megfizetése (780 Ft) a hulladékkezelés költségeit fedezi. A kukák mellé kihelyezett zsákokat külön bejelentés nélkül, ürítési napokon az ingatlanok elől szállítjuk el. Önökhöz legközelebb, a szombathelyi Zöldudvarunkban (Külső Söptei út 019/7. hrsz) vásárolhatók STKH-s zsákok. Más zsákban kihelyezett hulladékot nem szállítunk el.

A kukaedény a háztartási hulladék gyűjtésére alkalmas. A kukába az edény fizikai állapotát rongáló hulladékot (pl. műanyag kuka esetén forró hamut, esetleg beszoruló nagydarabos tárgyat), illetve kollégáink testi épségét veszélyeztető pl. maró, fröccsenő anyagot semmiképpen ne helyezzenek el.

A szelektíven gyűjthető nagyobb mennyiségű hulladék elhelyezésére a zöldudvarokban van lehetőség.

Szombathelyi zöldudvar nyitvatartása:

Kedd: 8:00-16:00 óráig

Csütörtök: 8:00-16:00 óráig

Minden hónap harmadik szombatja: 8:00-16:00 óráig

A bevihető hulladékfajtákról és az ingyenesen leadható mennyiségekről a honlapunkon, az Ügyfélszolgálati Irodáinkban és a zöldudvarokban adunk felvilágosítást.

 Csomagolási hulladék házhoz menő gyűjtése

A házhoz menő szelektív gyűjtés során a háztartásokban keletkezett műanyag-, fém- és papírhulladék szakszerű kezelését indítjuk el. A műanyag és a fém csomagolási hulladékot a sárga, a papírhulladékot a kék színű zsákba kell helyezni. Azon településeken, melyeken szelektív gyűjtősziget található a műanyag, papírhulladék és üveg gyűjtésére szolgáló edényeket a szelektív hulladékgyűjtés napján ürítjük.

Háztartásonként 2 db sárga és 1 db kék zsákot biztosítunk. A gyűjtési napokon kihelyezett zsákok helyett a begyűjtést végző kollégáink mindig cserezsákot biztosítanak.

A szétválogatott hulladék összelapítva és szárazon kerülhet a zsákokba!

 A megtelt zsákokat összekötve, reggel 6 óráig, kell az ingatlan elé kihelyezni. Csak a megfelelő hulladékkal megtöltött zsákokat szállítjuk el. Nagymennyiségű háztartási csomagolási hulladék elszállítására egyedi ajánlatunkat kérhetik a zsákon feltüntetett telefonszámon.

Sárga színű, 130 literes zsákba összelapított, száraz műanyag - és fém - csomagolási hulladék gyűjthető:

  • PET palack, mosószeres flakon, műanyagkupak, fólia, szatyor, nejlonzacskó, gyümölcsleves- és tejes italos kartondoboz (Tetra Pak),
  • Fém üdítős- és sörös doboz, fém konzerves doboz.

Kék színű, 80 literes zsákba papírhulladék gyűjthető:

  • Újságpapír, magazin, reklámanyag, csomagolópapír, iskolai füzet fólia nélkül. A Kartondoboz és tojástartó kötegelve a zsák mellé is kihelyezhető.

 További információkért keresse fel Ügyfélszolgálati Irodánkat vagy honlapunkat (www.stkh.hu).

 Bízunk benne, hogy Ön is elégedett lesz az STKH szolgáltatásával.

 

Sopron, 2018. szeptember 19.                                                                              Üdvözlettel:  

                                                                                                                           STKH Nonprofit Kft.

                                                                                                                

 
Tisztelt Lakosok!
Polgármestertársam, Imre Viktória Perenye Község polgármestere és férje egy gyönyörű kisfiú, Olivér szülei. Sajnos pár hónapja kiderült, hogy egy SMA II. típusú genetikai betegséggel küzd, ami nagy anyagi ráfordítást igényel a család részéről a lelki megpróbáltatásokon túl. Bucsu Község Önkormányzata és jómagam is minden támogatást megadunk a kis Olivér gyógyíttatása érdekében. Kérem, hogy akinek a lehetőségei megengedik, támogassák az Együtt Olivérért Alapítványt a képen látható bankszámlaszámon.
Köszönettel: Horváth Timea
Imre Viki
 
További cikkeink...

untitled

Névnap
Ma 2019. március 22., péntek, Beáta, Izolda és Lea napja van. Holnap Emőke napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z