Évközi 6. vasárnap
2021. február 14.

1) A múlt vasárnapi perselypénz összege, amelyet a templom javára adtatok Bucsu községben 38.030 ft, Dozmaton 21.795 ft, Sében 27.060 ft és Toronyban 50.110 ft volt, amelyet ezúton is hálásan köszönök.

2) A jövő héten – szerdán – kezdetét veszi a nagyböjti időszak. Hamvazószerdán az esti 6 órai bucsui szentmisén megszentelem a hamut, majd szerdán, valamint a szombat előesti szentmisén, illetve jövő vasárnap elvégzzük a hamvazás szertartását. Plébániánk területén, hamvazószerdán Bucsuban este 6-kor lesz szentmise, amely szentmisére plébániánk híveit szeretettel várjuk!

3) Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti napok. Ezeken a napokon az, aki betöltötte a 18. életévét és még nem kezdte meg a 60. évét, csak 3-szor étkezhet 1-szeri jóllakással. Húst ezeken a napokon, valamint nagyböjt péntekjein 14. életévünktől halálunkig nem fogyaszthatunk. Amilyen a nagyböjtünk, olyan a húsvétunk. Nagyböjtben tegyünk jó elhatározásokat: jöjjünk el a vasárnapi szentmise mellett egy hétköznapi misére is, jobban figyeljünk családtagjainkra, kevesebbet nézzünk TV-t, kevesebbet használjuk a számítógépet, okostelefont.

4) Toronyban, Bucsuban, Dozmaton valamint Sében pénteken ½ 6-től keresztutat végzünk.

 

Copyright © 2011. H&Z