Nagyböjt 1. vasárnapja
2020. március 1.

1) A szentmise végén elvégzem a hamvazás szertartását. Alázatra bátorít!

SIT TRANSIT GLÓRIA MUNDI!

Isten nélkül semmit sem tehetünk, porból lettünk és porrá leszünk. Mit használ, ha---, az élet rövid

2) A múlt vasárnapi perselyadomány, amelyet a katolikus iskolák javára adtatok Bucsuban 18.490 ft, Dozmaton 10.000 ft, Sében 24.150 ft és Toronyban 30.745 ft volt, amely összeget már továbbítottam a Püspöki Hivatalnak, az Ő nevükben is köszönöm!

3) Ma elsővasárnap van, így a perselyadományt mind a négy községben a templomok javára adjuk, fél 3-kor a Rózsafüzér Társulat imaórát tart, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét!

4) Ma Sé község szentségimádási napja van, szentségeltétel este 6-kor lesz.

5) Csütörtökön este a 6 órai szentmise keretében, majd a szentmisét követően a Szent Efrém férfikar koncertet ad a toronyi templomban, a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

6) Pénteken elsőpéntek délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, este 5-től gyóntatás lesz a toronyi templomban, majd keresztút. Ne feledjük a nagy kilencedet!

7) Toronyban, Bucsuban, Dozmaton, Sében pénteken ½ 6-től keresztutat végzünk. Kérem az iskolás gyermekeket, hogy ők is vegyenek részt a keresztúton.

8) Május 1-én az egyházmegyei zarándoklat Bátaszékre a Pécsi Egyházmegye területére lesz. Kérem, hogy akik szeretnének részt venni ezen az egyházmegyei zarándoklaton március 15-ig jelezzék szándékukat a sekrestyében.

9) Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig kötelező a hústilalom.

10) Jócselekedet gyakorlat a hétre: senkiről nem mondok semmi rosszat.

11) Bál bevétele

szentefrem szurke torony FINAL

 

Copyright © 2011. H&Z