Vízkereszt
2020. január 5.

Ünnepek, emléknapok:
hétfő (január 6.) Vízkereszt ünnepe
vasárnap (január 12.): Urunk megkeresztelkedése

1) A Rózsafüzér Társulat a mai vasárnap ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban, s a mai vasárnapon tartjuk meg az elsővasárnapi gyűjtést is a
templomok javára.

2) Böjte Csaba atya otthonainak javára Bucsuban 33.600 ft, Dozmaton 15.680 ft, Sében 18.800 ft és Toronyban 52.140 ft jött össze, amely 121.000 ft összeget már átadtunk.

3) Vízkereszt ünnepén, hétfőn este 6-kor lesz a szentmise a négy község híveinek a plébániatemplomban, Toronyban. Vízkereszt ünnepe parancsolt ünnep, ami azt jelenti, hogy a szentmisén való részvétel vétel minden katolikus ember számára kötelező.

4) Pénteken este 7 órakor a Székesegyházban a Szent Efrém férfikar ad karácsonyi koncertet. Az előadásra jegyek 2.500 ft-os áron a Püspöki Palotában kialakított Látogatóközpontban vásárolhatók keddtől szombatig 9 és 17 óra között.

5) Már előre hirdetem, hogy 13-án a fatimai engesztelésünk a toronyi templomban lesz. Születésnapi ajándékként Pitti Katalin Liszt Ferenc díjas művésznő is eljön az engesztelésre, s a szentmisén ismét Ő fog énekelni. Kérem, hogy akik tudnak jöjjenek el erre az estre, s tiszteljük meg a Művésznőt a jelenlétünkkel, s
ismerőseinket is bátran hívjuk, mert valóban megtiszteltetés, hogy kis falvainkat is meglátogatta és ismét meglátogatja a művésznő!

6) Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz, ezzel a vasárnappal zárul a karácsonyi ünnepkör, a szentmisén elvégezzük a víz szentelés szertartását.

7) Pénteken ünnepeli Brenner József atya a 85. születésnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.

 

Copyright © 2011. H&Z