Szent Család vasárnapja
2019. december 29.


Ünnepek, emléknapok:

Kedd : (december 31.) Szent Szilveszter pápa
Szerda: (január 1.) Szűz Mária Isten anyja

1) Ma Szent Család vasárnapján külön áldásban részesítjük a szentmise végén a családokat, a külön perselyben pedig Böjte Csaba atya árváinak helyezhetjük el adományainkat az előző évek gyakorlatát követve!
2) Kedden (december 31.), Szilveszter napján, Bucsuban délután 3-kor, Toronyban pedig délután 5 órakor lesz a szilveszter esti hálaadás, amelyre plébániánk híveit is szeretettel várjuk. Kérek mindenkit, hogy jöjjünk el hálát adni az idei esztendőért, mert van miért hálát adnunk akár egyéni életünkben, akár egyházközségi életünkben. Éjfélkor mind a 4 községben harangozással köszöntjük az újesztendőt s búcsúztatjuk az óévet!
3) Január 1-je (kedd) Szűz Mária Isten anyaságának ünnepe parancsolt ünnep, tehát a szentmisén való részvétel kötelező. A délelőtti szentmise Dozmaton 8-kor, Bucsuban és Toronyban ½ 10-kor, Sében pedig 11-kor kezdődik.
4) A héten elsőpéntek délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, este fél 6-tól gyóntatás lesz a toronyi templomban. Jövő vasárnap január hónap elsővasárnapja lesz, így mind a négy községben a templom javára adjuk adományainkat, s a R. T. fél 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban.
5) Jövő szombaton január 4-én, 11-kor mind a négy községből várom a ministránsokat a toronyi Művelődési Házban egy pizzázásra.
6) Köszönöm, hogy a Szent Család képét befogadtátok, így a plébánia területén a 4 községben 92 családnál fordult meg a kép.
7) December 7-én Bucsuban megtartott Jótékonysági Kis Karácsonyi Vásár sikeresen zárult. Hálásan köszönjük Mindenkinek a felajánlásokat, az adományokat. 150.000,- Forint gyűlt össze, amely összeg 3 egyenlő arányban lett elosztva 50.000 ft kapott a templom, 50.000 ft helyi rászoruló családoknak lett szétosztva 50.000 ft pedig az Alpokalja Daganatos betegekért létrehozott Alapítvány számlájára lett befizetve.
8) Mind a 4 község tagjainak szeretném megköszönni, hogy a karácsonyi oltárok díszítéséhez mind anyagiakkal, mind kétkezi munkájukkal segítségünkre voltak.
Isten fizesse vissza mindenki áldozatkészségét és jó szándékát százszorosan. Bucsuban 37.000 ft, Dozmaton 27.000 ft, Sében 44.500 ft, Toronyban 79.500 ft-ot jött össze a karácsonyi oltárok díszítéséhez, amelyet hálásan köszönök.
9) Jövő héten még nem lesz fogadóóra, a legközelebbit január 9-én, csütörtökön tartjuk.

 

Copyright © 2011. H&Z