Advent 4. vasárnapja
2019. december 22.


Ünnepek, emléknapok:

csütörtök (december 26.): Szent István első vértanú
péntek (december 27.): Szent János apostol
szombat (december 28.): Aprószentek

1) Kedden (december 24.) szenteste napján délután 4 órakor a toronyi és a séi templomban hittanosaink betlehemi pásztorjátékot, Jézuska várást tartanak.
Toronyban az éjfélkor kezdődő szentmisében emlékezünk meg Urunk születéséről. Sében pedig elővételezett éjféli szentmise lesz 22-kor. Plébániánk területén szenteste csak Sében és Toronyban lesz szentmise.
2) Karácsony (december 25.) és karácsony másnapján (december 26.) Bucsuban és Dozmaton 8 órakor, Toronyban és Sében ½ 10 –kor lesznek a szentmisék.
Karácsony napján a Szentatya Urbi et Orbi áldásban részesíti a világ minden jóakaratú emberét, amely áldást a MTV és a Duna TV élő egyenes adásban közvetít déli 12-kor.
3) A karácsonyi oltárok díszítéséhez adományokat még köszönettel elfogadunk, s az oltárok elkészítésért szeretnék köszönetet mondani!
4) Szent János ünnepén, pénteken a toronyi este 6 órai szentmise keretében bor megáldás lesz, amelyre hozhatunk otthonról bort.
5) Ebben az évben több plébániai fogadóóra nem lesz, a legközelebbi fogadóóra január 9-én, csütörtökön lesz, természetesen a betegeket bármikor lehet jelenteni, vagy temetés esetén is elérhető vagyok.
6) Jövő vasárnap Szent család vasárnapja lesz, amelyen külön áldásban részesítjük a családokat, valamint egy külön perselyt helyezünk el a templomban Böjte Csaba atya árváinak, akik közül négyen idén is Toronyban töltik a karácsonyt. Ez az adomány legyen egyben köszönet is saját Szüleink felé, hogy épp családban és szeretetben nőhettünk fel.

 

Copyright © 2011. H&Z