Tisztelt Ügyfelünk!

 Bucsu községben 2018.10.01-től társaságunk látja el a kommunális és szelektív hulladékgyűjtési feladatokat.

 A közszolgáltatás nyújtása cégünk részére kötelező, igénybevétele pedig a törvényi szabályozás szerint minden ingatlantulajdonos részére kötelező. A közszolgáltatási díj megfizetése a zavartalan hulladékkezelést és az egészséges környezet megteremtését biztosítja, ezért kötelező érvényű minden háztartás számára.

Fontos, hogy a nem lakott ingatlanokról a tulajdonosok írásos bejelentést tegyenek, mert a kötelező közszolgáltatás díjának megfizetése alól csak ebben az esetben mentesülhetnek.

Hulladékgyűjtési napok a linkre kattintva elérhetők.

A változások bejelentésére minden esetben 15 nap áll az ingatlantulajdonosok rendelkezésére.

 Ügyfeleink kiszolgálására személyes és telefonos ügyfélszolgálati elérhetőséget biztosítunk:

STKH Központi Ügyfélszolgálati Iroda:

9400 Sopron, Mátyás király utca 34. (GySEV vasútállomás mellett)

Ügyfélfogadási idő: hétfő, kedd, szerda 8:00-14:00, csütörtök 7:00-19:00.

Telefonos elérhetőség: 06/99/505-380

STKH Ügyfélszolgálati Iroda:

9900 Körmend, Szabadság tér 10.

Ügyfélfogadási idő: kedd 8:00-14:00, csütörtök 8:00-16:00.

Telefonos elérhetőség: 06/94/200-560

 STKH Ügyfélszolgálati Iroda:

9600 Sárvár, Szatmár utca 45.

Ügyfélfogadási idő: kedd 10:00-17:00, csütörtök 8:00-14:00.

Telefonos elérhetőség: 06/94/200-240

 Elektronikus ügyintézés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. "> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Aktuális és általános információk a honlapunkon: www.stkh.hu

 Honlapunkon a „Kapcsolat” címszó alatt megtalálhatóak azok a letölthető űrlapok, melyek az elektronikus ügyintézéshez szükségesek.

 A kommunális hulladék szállítása az Önök településén, csütörtökön történik októbertől.

 A megfelelő kukaedény megléte szükséges feltétele a hulladék kezelésének. A közszolgáltató szállítóeszközéhez illeszkedő gyűjtőedény biztosítása az ingatlan használó – törvényben is rögzített – kötelezettsége. Törött vagy sérült edény ürítését – amennyiben az veszélyezteti, az ürítést végző kollégáink testi épségét- nem végezzük el.

 Csütörtöki napokon a kukaedényeket az ingatlanok elé, közterületre, reggel 6 óráig kérjük kihelyezni.

Az ürítési rend egész évben változatlan, akkor is, ha a csütörtök ünnep- vagy munkaszüneti napra esik.

Ünnep- és munkaszüneti napokon, valamint nagy meleg esetén kollégáink a gyűjtést a megszokottnál korábban kezdhetik, ilyenkor az edényeket kérjük előző este kihelyezni a közterületre.

 A kukaedényben a gyártó által meghatározott súlykorlátig lehet elhelyezni a kommunális hulladékot úgy, hogy a fedél lehajtható legyen. Az edény terhelhetőségi adatairól érdeklődjön ügyfélszolgálati irodánkban. Ha a kukaedény túlrakott, azaz a fedelet nem lehet lecsukni, akkor az ürítést végző kollégáink a perem feletti hulladékot leveszik és az ürítését követően visszarakják azt az edénybe. A többlet kommunális hulladék elhelyezésére STKH emblémával ellátott zsákok vásárolhatók. A zsák árának megfizetése (780 Ft) a hulladékkezelés költségeit fedezi. A kukák mellé kihelyezett zsákokat külön bejelentés nélkül, ürítési napokon az ingatlanok elől szállítjuk el. Önökhöz legközelebb, a szombathelyi Zöldudvarunkban (Külső Söptei út 019/7. hrsz) vásárolhatók STKH-s zsákok. Más zsákban kihelyezett hulladékot nem szállítunk el.

A kukaedény a háztartási hulladék gyűjtésére alkalmas. A kukába az edény fizikai állapotát rongáló hulladékot (pl. műanyag kuka esetén forró hamut, esetleg beszoruló nagydarabos tárgyat), illetve kollégáink testi épségét veszélyeztető pl. maró, fröccsenő anyagot semmiképpen ne helyezzenek el.

A szelektíven gyűjthető nagyobb mennyiségű hulladék elhelyezésére a zöldudvarokban van lehetőség.

Szombathelyi zöldudvar nyitvatartása:

Kedd: 8:00-16:00 óráig

Csütörtök: 8:00-16:00 óráig

Minden hónap harmadik szombatja: 8:00-16:00 óráig

A bevihető hulladékfajtákról és az ingyenesen leadható mennyiségekről a honlapunkon, az Ügyfélszolgálati Irodáinkban és a zöldudvarokban adunk felvilágosítást.

 Csomagolási hulladék házhoz menő gyűjtése

A házhoz menő szelektív gyűjtés során a háztartásokban keletkezett műanyag-, fém- és papírhulladék szakszerű kezelését indítjuk el. A műanyag és a fém csomagolási hulladékot a sárga, a papírhulladékot a kék színű zsákba kell helyezni. Azon településeken, melyeken szelektív gyűjtősziget található a műanyag, papírhulladék és üveg gyűjtésére szolgáló edényeket a szelektív hulladékgyűjtés napján ürítjük.

Háztartásonként 2 db sárga és 1 db kék zsákot biztosítunk. A gyűjtési napokon kihelyezett zsákok helyett a begyűjtést végző kollégáink mindig cserezsákot biztosítanak.

A szétválogatott hulladék összelapítva és szárazon kerülhet a zsákokba!

 A megtelt zsákokat összekötve, reggel 6 óráig, kell az ingatlan elé kihelyezni. Csak a megfelelő hulladékkal megtöltött zsákokat szállítjuk el. Nagymennyiségű háztartási csomagolási hulladék elszállítására egyedi ajánlatunkat kérhetik a zsákon feltüntetett telefonszámon.

Sárga színű, 130 literes zsákba összelapított, száraz műanyag - és fém - csomagolási hulladék gyűjthető:

  • PET palack, mosószeres flakon, műanyagkupak, fólia, szatyor, nejlonzacskó, gyümölcsleves- és tejes italos kartondoboz (Tetra Pak),
  • Fém üdítős- és sörös doboz, fém konzerves doboz.

Kék színű, 80 literes zsákba papírhulladék gyűjthető:

  • Újságpapír, magazin, reklámanyag, csomagolópapír, iskolai füzet fólia nélkül. A Kartondoboz és tojástartó kötegelve a zsák mellé is kihelyezhető.

 További információkért keresse fel Ügyfélszolgálati Irodánkat vagy honlapunkat (www.stkh.hu).

 Bízunk benne, hogy Ön is elégedett lesz az STKH szolgáltatásával.

 

Sopron, 2018. szeptember 19.                                                                              Üdvözlettel:  

                                                                                                                           STKH Nonprofit Kft.

                                                                                                                

 

Copyright © 2011. H&Z