Új szolgáltató a hulladékszállításban

2017. I. NEGYEDÉV

VEGYES HULLADÉKGYŰJTÉSI NAPOK:

SZÁLLÍTÁSI NAP: HETI RENDSZERESSÉGGEL HÉTFŐN.

(A 06.00 óráig kihelyezett hulladékgyűjtők esetén!)

AZ ELSŐ SZÁLLÍTÁSI NAP JANUÁR 2.

SZELEKTÍV ZSÁKOS HULLADÉKGYŰJTÉSI NAPOK:

SZÁLLÍTÁSI NAP: NÉGYHETENTE KEDD

    • JANUÁR                      3., 31.
    • FEBRUÁR                   28.
    • MÁRCIUS                    28.

A 2017. január 02-ai hulladékelszállítás a Müllex Közszolgáltató Nonprofit Kft. hibájából kifolyólag nem valósult meg több háztartásban sem, ezért 2017.01.05-én (csütörtök) az elszállítást megismétlik ott, ahol hétfőn nem történt meg.

A Kft. kéri a lakosságot, hogy a hulladékgyűjtési napokon a szemétgyűjtő edények az adott napon 06.00 óráig kerüljenek kihelyezésre.

A szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló zsákok 2017. január 03-án kerülnek kiosztásra háztartásonként.

 Bucsu Község Önkormányzata

Mi kerülhet a sárga zsákba?

A sárga zsák kizárólag a hasznosítható csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére használható, melyet a szállítás napján zárt állapotban kell az úttest mellé kihelyezni. A begyűjtött hulladék válogatás után az OKTF NHI. rendszerén keresztül hasznosításra kerül.

Ez a zsák a fém-, a műanyag-, a papírcsomagolások és az italos kartondobozok gyűjtésére szolgál. Kérjük, üveget ne tegyen bele, mert ha eltörik, könnyen kivághatja a zsákot és balesetet okozhat. A hulladékoknak minden esetben tisztán, összelapítva kell a zsákba kerülnie, mert ez a gazdaságos gyűjtés alapfeltétele. A szelektív hulladékgyűjtéskor a kihelyezett zsák helyett munkatársaink adnak cserezsákot,, egyébként bármilyen háztartásban található zsák a gyűjtésre felhasználható.

A fémhulladékok közül a zsákba gyűjthetjük az alumínium italdobozokat, az alumínium tálcákat, alufóliát, a konzervdobozokat, és az egyéb fém csomagolóanyagokat. Figyeljünk oda, hogy zsíros, ételmaradékkal illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladék ne kerüljön a szelektív gyűjtőzsákba.

A papírhulladékok gyűjtésénél vegyük figyelembe a zsák méretét, csak a kisebb papírhulladékokat tegyük bele, például: újságok, reklám anyagok, könyvek, papírzacskók, teás vagy fogkrémes dobozok.

A nagyobb kartondobozokat a begyűjtés napján a zsákok mellé helyezzük ki. A zsíros, ételmaradékkal szennyezett papír nem hasznosítható újra, annak a kommunális hulladékok között van a helye.

A műanyaghulladékok közül a zsákba tegyük az üdítős és ásványvizes palackokat, a különböző zsugorfóliákat, bevásárló reklámtáskákat, tisztítószerek flakonjait. Fontos, hogy a palackokat, flakonokat tapossuk laposra, így több fér belőlük a zsákba, és könnyebben tárolhatók.

A többrétegű tejes vagy gyümölcsleves italos kartondoboz három anyagtípusból áll: papírból, alumíniumból és műanyagból. Az ilyen csomagolásokat kilapítva gyűjtsük a zsákba.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az év során változások várhatók a vegyes és szelektív hulladékszállításban egyaránt, melyekről csak a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni.

További felvilágosítással a 94/726-000-ás telefonszámon állunk rendelkezésükre.

 
Névnap
Ma 2018. május 27., vasárnap, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z