Évközi 32. vasárnap
2015. november 8.

Ünnepek, emléknapok:

hétfő (november 9):                 A lateráni bazilika felszentelése
kedd (november 10):                Nagy Szent Leo pápa
szerda (november 11):             Szent Márton püspök
csütörtök  (november 12.):       Szent Jozafát püspök és vértanú


1)    A mai vasárnap persely adományunkat mind a négy községben a templom javára adtuk. Bucsuban a fatimai imacsoport végzi kilencedét, Toronyban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart, s a mai nap egybe Torony község szentségimádási napja.

2)    November 13-án (péntek), fatimai engesztelő napunkon a szentségimádás ½ 6-kor kezdődik Dozmaton, majd ezt követően a szentmise 6-kor a szentmisét követően pedig a körmenet. A szentmisét Haller László ikervári plébános, egykori tábori lelkész tartja. A szentségimádás alatt a gyónok rendelkezésére áll, a szentmise után elfogadható időjárás esetén körmenet lesz a szokott útvonalon a Mária szoborig. Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánk lelki megújulásáért, valamint saját bűneink engeszteléséért!
.

3)     A 2016-os esztendőre egy lapos falinaptár, forgatható színes naptár illetve kalendárium a jövő vasárnaptól átvehető a sekrestyében.  A kalendárium ára: 750 ft, a forgatható naptár ára 1250 ft, az egylapos naptár ára 50 ft. Kérem, ha tehetik jövő vasárnap mindenki vegye át.

4)    Az egyházmegyei karitász által a 4 faluból csütörtöki napon 60 családot sikerült megajándékozni.

5)    Október 25-én, vasárnap Rómában befejeződött a család témában összehívott püspöki szinódus, amely nem hozott változtatást az elváltak és újraházasodottak szentségekhez járulásában. Így a régi egyházfegyelmi szabály van érvényben, miszerint akik elváltak, de nem élnek együtt senkivel gyónhatnak és áldozhatnak. De akik elváltak és együtt élnek valakivel akár élettársi viszonyban akár polgári házasság keretében nem gyónhatnak, és nem áldozhatnak. Kivételt képez ez alól a halál veszély vagy súlyos műtét előtti állapot. Szintén nem gyónhatnak, és nem áldozhatnak, akik egyházi házasság nélkül együtt élnek, akár polgári házasságban akár élettársi viszonyban. Kérem, hogy akikre ez vonatkozik, tartsák tiszteletbe Ferenc pápa és a püspöki szinódus döntését illetve az egyház gyakorlatát.

 

untitled

Névnap
Ma 2019. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z