Évközi 25. vasárnap
2015. szeptember 20.

Ünnepek, emléknapok:

    Szerda    (szeptember 23.)        Pádre Pió atya
Csütörtök(szeptember 24.):        Szent Gellért püspök és vértanú

1)    25-én, pénteken az esti 7 órai toronyi szentmise után fél 8-kor a toronyi Művelődési Házban találkozunk, hogy a májusi római útról készült videó összeállítást megtekintsük. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

2)    Szombaton reggel 8-tól Bucsu községben társadalmi munkára hívlak Benneteket, hogy a templomnál és plébánia háznál takarítsunk, a vasárnapi búcsúünnepre. Munkaeszközöket hozzunk magunkkal.

3)    Jövő vasárnap a Bucsu község búcsú napja van, ezért jövő hétvégén a szentmisék rendje nem a megszokott rendben lesz, Bucsu községben az ünnepi búcsúi szentmisét vasárnap reggel 8-kor, ezért Dozmaton előesti szentmise lesz szombaton este 7-kor. Toronyban és Sében rendes időben fél 10-kor és ¼ 12-kor lesz a szentmise.

4)    Szerdán este 6-kor a Premontrei Gimnázium dísztermében Dr. Török József professzor úr tart előadást, a Pálosok Magyarországon címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

5)    Plébániánk területén az elsőáldozás májusban, a bérmálás áprilisban lesz. Kérem, hogy akik nem a toronyi iskolába járnak, de plébániánk területén szeretnének elsőáldozók vagy bérmálkozók lenni, azok szándékukat legkésőbb jövő vasárnapig jelezzék a szentmisék előtt és után. Ki lehet bérmálkozó és ki lehet bérmaszülő? Bérmálkozó az a nyolcadik és középiskola első osztályos tanuló lehet, aki megszakítás nélkül folyamatosan járt és jár hittanra és jár vasárnaponként szentmisére. Ha a folyamatos hitoktatás hiányos nem megtagadjuk a bérmálást, hanem elhalasztjuk és felkínáljuk annak a lehetőségét, hogy a kimaradt évek hittan tanulását pótolja, ha ez megtörténik, minden további nélkül lehet bérmálkozó. Ki lehet bérmaszülő? Aki meg van keresztelve, volt elsőáldozó és bérmálkozó, s ha házasságban él, volt egyházi házasságkötése. Tehát elvált, polgári házasságban és élettársi viszonyban élő nem lehet bérmaszülő. Mindezek mellett egyházi hozzájárulását pedig évről évre rendszeresen megfizeti.

6)    2016-os évre kalendárium, egy lapos naptár, forgatós naptár a kiadók sürgetése miatt megrendelhető a sekrestyében. Mind az egy lapos, mind a forgatható naptár hasonlóan az ideihez plébániai lesz. A forgatós naptár képek tekintetében is hasonló lesz az ideihez, kevés változtatással, akik rendelni szeretnének, kérem, hogy a sekrestyében jelezzék szándékukat!

7)    Már előre hirdetem, hogy október 8-án csütörtökön Toronyban, 9-én pénteken Dozmaton, 10-én szombaton Bucsuban, és 11-én vasárnap Sében lesz Szent Márton püspök ereklyéje, amelyet ünnepi szentmise keretében helyezünk majd ki tiszteletadásra.

8)    Torony, takarítok

 

untitled

Névnap
Ma 2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z