Évközi 24. vasárnap
2015. szeptember 13.

Ünnepek, emléknapok:

        szeptember 14, hétfő : Szent kereszt felmagasztalása

1)    Ma, 13-án – a fatimai engesztelő napunkon – a szentségimádás helyett a Savária Szimfonikusok kürt quartetje lép fel, amely 6-kor kezdődik a lourdesi barlangnál , a szentmise pedig ½ 7 órakor. A szentmise után körmenetet tartunk. Kérem, hogy a korábbi szép szokást követve gyertyával, virággal díszítsük az ablakokat, amerre a körmenet elhalad az Újvári utcában.S egyben köszönöm azoknak akik ezt rendszeresen megteszik.  A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mondd, valamint a koncert  alatt gyóntat Barna Máté domonkos tartományfőnök Sopronból! Minél többen jöjjünk el engesztelni magyar hazánk lelki megújulásáért, valamint saját bűneink engeszteléséért! Esti időben már hűvösebb van, ezért a szentmisére jól öltözzünk fel.

2)    A holnapi napon Ferenc pápa és a Magyar Katolikus Püspöki Kar kérésére a világbékéért tartunk könyörgő napot, egyéni imádságainkban is csatlakozzunk a pápa és a püspöki kar szándékához.

3)    Sében szombaton 9-kor a ministránsoknak és minden fiatalnak egy foglalkozás lesz a faluházban, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk őket, ugyanígy az összes ministránst mind a négy községből szombaton 1-kor várom a plébánia udvarán egy szerény agapéra.

4)    A Toronyi Iskolában hittanra járó gyermekek a misenaplót az iskolában megkapták, akik nem a Toronyi Iskolába járnak hittanra, azokat kérem, hogy a sekrestyében vegyék át a misenaplót, annak ellenére, ha a saját iskolájukban egy egyszerűbb kivitelűt kaptak, mert a plébániánk területén egységesen egy misenaplót szeretnénk használni, hasonlót a tavalyihoz, amelybe hétről hétre egy matricát ragasztunk be. A szombathelyi iskolákban is el fogják fogadni az általunk használt, praktikusabb misenaplót. Mai vasárnaptól már átvehető a sekrestyében.

5)    Plébániánk területén az elsőáldozás májusban, a bérmálás áprilisban lesz. Kérem, hogy akik nem a toronyi iskolába járnak, de plébániánk területén szeretnének elsőáldozók vagy bérmálkozók lenni, azok szándékukat legkésőbb szeptember 27-ig, vasárnapig jelezzék a vasárnapi szentmisék előtt és után. Ki lehet bérmálkozó és ki lehet bérmaszülő? Bérmálkozó az a nyolcadik és középiskola első osztályos tanuló lehet, aki megszakítás nélkül folyamatosan járt és jár hittanra és jár vasárnaponként szentmisére. Ha a folyamatos hitoktatás hiányos nem megtagadjuk a bérmálást, hanem elhalasztjuk és felkínáljuk annak a lehetőségét, hogy a kimaradt évek hittan tanulását pótolja, ha ez megtörténik, minden további nélkül lehet bérmálkozó. Ki lehet bérmaszülő? Aki meg van keresztelve, volt elsőáldozó és bérmálkozó, s ha házasságban él, volt egyházi házasságkötése. Tehát elvált, polgári házasságban és élettársi viszonyban élő nem lehet bérmaszülő. Mindezek mellett egyházi hozzájárulását pedig évről évre rendszeresen megfizeti.

 

untitled

Névnap
Ma 2019. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z