Húsvét 6. vasárnapja
2015. május 10.

Ünnepek, emléknapok:

        szombat (május 16.):        Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú

1)    Május 11 és 18 között Rómába indulunk zarándokútra. Ezen idő alatt a helyettesítésemet Rácz Piusz ferences szerzetes atya fogja ellátni, temetés esetén is őt lehet értesíteni a Glória temetkezési vállalaton keresztül.

2)    Május hónapban az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

3)    Szerdán– május 13-án – a fatimai jelenés 98. évfordulója lesz. Este ½  7-től szentségimádás, 7 órakor ünnepi szabadtéri szentmise, jó idő esetén a toronyi templom melletti lourdesi barlangnál, majd és az Újvári utcán vonulunk végig. Kérem, hogy amerre a körmenet elhalad az ablakokba gyertyát és virágot tegyünk. A szentmise főcelebránsa Rácz Piusz ferences atya lesz, aki a római zarándokút idején a plébánosi teendőket ellátja a falvakban. Kérem a kedves híveket minden faluból, hogy ünnepeljünk együtt ezen az estén. A körmenetre gyertyát hozzatok magatokkal.

4)     Az elsőáldozásról készült fényképeket a szombathelyi Fő téri Tóth fotóban lehet megtekinteni és megvásárolni.

5)    Az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szervezésében ad jótékonysági koncertet a szombathelyi Erkel Kórus május 15-én, pénteken este 8-kor a Székesegyházban. Az est bevételét a Markusovszky Kórház Gyermek Onko-Hematológiai Centrumában gyógyuló betegek javára fordítják. Az alapítvány célja az onko-hematológiai központ működésének javításához szükséges műszerpark fejlesztése, bővítése, a leukémiás és daganatos gyermekek családjainak szociális segélyezése, valamint a centrumban kezelt beteg gyermekek gyógyulási körülményeinek javítása, nyári táboroztatások szervezése és finanszírozása. Mindezek megvalósításához a szervezet kitűnő társra talált az Erkel Kórus személyében, melynek tagjai és karnagya készségesen vállalták az esten való közreműködést. A belépés ingyenes, az önkéntes pénzadományokat mindenkinek tisztelettel megköszönik.

6)    Jövő vasárnap Urunk mennybemenetelének ünnepe van.

 

untitled

Névnap
Ma 2019. július 19., péntek, Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z