Húsvét 4. vasárnapja
2015. április 26.

Ünnepek, emléknapok:
        csütörtök (április 30.)      Sienai Szent Katalin
        péntek (május 1.)           Munkás Szent József ünnepe
        szombat (május 2.)         Szent Atanáz püspök és egyháztanító
        
1)    A pénteki nappal – május 1. – az év egyik legszebb hónapját kezdjük. Az esti szentmisék előtt ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

2)    Péntek egyben elsőpéntek. ½  7-től gyóntatás, majd litánia. Délelőtt a házaknál látogatom meg az idős betegeket.

3)    Szombaton – május 2-án –10-kor a leendő elsőáldozókat várom a toronyi templomban.

4)    Szombaton délután 3-kor Kiss Balázs és Polgár Ivett bucsui hívők esküvője lesz a bucsui templomban. Imádkozzunk az új házaspárért!

5)    Szombaton délután 6-kor az Óndódi kápolnába is lesz szentmise.

6)    Jövő vasárnap – május 3. – elsővasárnap. A szentmiséken az édesanyákat köszöntjük. S egyben Torony község búcsú napja.

7)    Jövő vasárnap ½ 3-tól a Rózsafüzér Társulat tartja imádságát a toronyi templomban. A perselyadományt minden községben a templom javára adjuk.

8)    Imádkozzunk ballagó és érettségiző diákjainkért!

9)    Az egyházi adó befizetése megkezdődött, a kiküldött szórólapon is közöltük, hogy az egyházi adó mértéke az 1983-as egyházi törvénykönyv valamint a Szombathelyi Egyházmegye törvénykönyve alapján az éves nettó jövedelem fél százaléka, minden keresettel rendelkező személy után. Plébániánkon is ez van érvényben, de mivel sok esetben ez a lelkiismereti kérdés nem működik, a plébániai képviselőtestület megszavazott egy minimum összeget az egyházi adó tekintetében, ez nyugdíjasok, gyesen lévők esetében 3.000 ft/ év, aktív keresőknél 4.000 ft kereső személyenként. A 3000 ft, havonként 250 ft jelent a 4000 ft pedig havonként 335 ft jelent a helyi egyházközségnek. A minimum összegnél 3000 illetve 4000 ft-nál kevesebbet nem fogadhatunk el, tisztelettel kérjük ennek figyelembevételét és megértését.

10)     A filmklub keretében Miszori Zoltán egykori székesegyházi plébános életéről készült összeállítást tekintjük meg a hívatások vasárnapjához kapcsolódóan. Hétfőn Dozmaton, kedden Sében, szerdán Toronyban, csütörtökön Bucsuban, a szokott helyen este 7-kor. Ezzel a filmmel zárul az őszig a filmklub.

 

untitled

Névnap
Ma 2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z