Nagyböjt 4. vasárnapja
2015. március 15.

1)    A lelkigyakorlat pontos időpontja március 18-án, szerdán Dozmaton és Bucsuban (17 óra, 19 óra), csütörtökön Sében, pénteken Toronyban lesz. Délután 5-től gyóntatás, 6-kor pedig a szentmise. A plébánia területén a betegeket kivéve nem lesz több húsvéti gyónási alkalom, ezért kérem, hogy mindenki ebben az időszakba végezze el a húsvéti szentgyónását. A lelkigyakorlat vezetője Dr. Füzes Ádám atya lesz, aki a budapesti Kanteneker Károly Intézet igazgatója. A jövő hétvégi szentmiséket is Ő mondja, de akkor már nem lesz lehetőség a szentgyónásra. Nagyon kérem, hogy vegyünk, részt a lelkigyakorlaton tiszteljük meg ezzel az atyát, de önmagunkat is, hogy pozitív képet alakítsanak ki rólunk.  

2)    A séi lelkigyakorlatos este miatt csütörtökön itt Toronyban 5-kor lesz a mise.

3)    Jövő vasárnap a pápa szándéka szerint a Szentföldi szent helyek javára adjuk perselyadományun-kat.

4)    Jövő vasárnap március 22-én, a szentpéterfaiak a nagysikerű rock-passiót adják elő a toronyi Mű-velődési Házban este 6-kor. A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak.

5)    Március 27-én, pénteken fogom a plébánia területén a háznál lévő betegeket meglátogatni húsvéti gyóntatás céljából, kérem, hogy idős, beteg hozzátartozóikat jelentsék a sekrestyében.

6)    Az április 18-i budapesti kirándulásra a szentmisék után lehet jelentkezni.

7)    A május 1-i andócsi zarándoklatra, jövő szombaton a hivatali óra kezdetétől 9-10-ig lehet jelent-kezni, ezt követően a szentmisék előtt és után. Kérem, hogy akik szeretnének részt venni ezen a zarándoklaton is, név bediktálásával március 29-ig, vasárnapig jelezzék nálam, mert le kell jelen-tenem a Püspöki Hivatalnak a pontos létszámot.

8)    Heti jócselekedet, részt veszek a nagyböjti lelkigyakorlaton és elvégzem a húsvéti szentgyónásomat!

9)    Február közepén törvényi lehetőségének eleget téve megalakult Torony Értéktár Bizottsága.
A bizottság tagjai között a település mindenkori polgármestere, Kovács György, Csollány Csaba táncpedagógus, Fazekas Gábor művelődésszervező, önkormányzati képviselő, Schütz Péter grafikus tanár és jómagam dolgozom. Az első alkalommal feltérképeztük az elvégzendő feladatokat és megválasztottuk a tisztségviselőket. A bizottság elnökének Schütz Pétert, helyettesének Csollány Csabát jelöltük. Megállapítottuk, hogy az elvégzendő feladatok komolyak, a célok nemesek és csak az egész falu egészének összefogásával kivitelezhetőek. A helyi értékek felkutatása, regisztrálása, megőrzése és továbbörökítése a célunk. Ilyen érték lehet a teljesség igénye nélkül a település határában álló 600 éves gesztenyefa, a 30 éves Boglya Népzenei Együttes, a toronyi cigány-hagyományok és történelmi tragédiák (roma holokauszt), a toronyi lignitbánya története, a Szombathely - Pinkafő vasútvonal története és állomásai, a messze földön híres toronyi kenyér, a helyi népi hagyományok, így a kosárfonás, teknővájás, korbácsfonás, korbácsolás, lucázás, népzene, néptánc, a falun keresztül folyó Arany patak története, valamint a római vízvezeték állomásai. Arra kérünk mindenkit, segítsék munkánkat, melynek célja környezetünk, közös értékeink megőrzése. Ha bárkinek tudomása van olyan tárgyi vagy szellemi értékről, melyet szívesen látna az előbb felsoroltak között, ( fotók, régi levelek, írások) kérem jelezze azt Kovács György polgármesternek vagy a bizottság bármely tagjának, vagy  nekem.

Sokan érdeklődtek nálunk, hogy hol is található Magyarország 3. legöregebb gesztenyefája, amely már Petőfi korában is élt és virágzott! Szívesen megmutatjuk minden érdeklődőnek március 15-én, vasárnap délután egy kellemes tavaszi séta keretében. Találkozó az alsó buszmegállóban 15:00 órakor. Kérek mindenkit, hívja fel rokonai, barátai figyelmét is a lehetőségre!

 

untitled

Névnap
Ma 2019. július 19., péntek, Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z