Évközi 6. vasárnap
2015. február 15.

1)    A héten – szerdán – kezdetét veszi a nagyböjti időszak. Hamvazószerdán, az esti 6 órai bucsui szentmisén megszentelem a hamut, majd szerdán, valamint a szombat előesti szentmisén, illetve jövő vasárnap elvégzem a hamvazás szertartását. Plébániánk területén, hamvazószerdán csak Bucsuban lesz szentmise, amelyre plébániánk híveit szeretettel várjuk!

2)    Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti napok. Ezeken a napokon az, aki betöltötte a 18. életévét és még nem kezdte meg a 60. évét, csak 3-szor étkezhet 1-szeri jóllakással. Húst ezeken a napokon, valamint nagyböjt péntekjein 14. életévünktől halálunkig nem fogyaszthatunk. Amilyen a nagyböjtünk, olyan a húsvétunk. Nagyböjtben tegyünk jó elhatározásokat: jöjjünk el a vasárnapi szentmise mellett egy hétköznapi misére is, jobban fi-gyeljünk családtagjainkra, kevesebbet nézzünk TV-t.

3)    Toronyban, Bucsuban és Dozmaton pénteken ½ 6-től keresztutat végzünk. Sében csütörtökön este 6-kor. Kérem az iskolás gyermekeket, hogy ők is vegyenek részt a kereszt-úton.

4)    A héten a filmklub keretében a Csendes éj című filmet tekintjük meg, hétfőn Dozmaton, kedden Sében, csütörtökön Bucsuban és kivételesen pénteken Toronyban itt este fél 7-kor.

5)    A leendő elsőáldozókat kérem, hogy a mai vasárnaptól kezdődően minden szentmise végén a sekrestyében jelezzék felém, hogy részt vettek a szentmisén. A szentmisén való rendszeres részvétel feltétele az elsőáldozásnak, kivételt ez alól senki esetében nem tudunk tenni.

6)    Nagyböjt 2. vasárnapján, két hét múlva,február 28-án szombaton és március 1-én vasárnap  a betegek kenetét szolgáltatom ki a szentmisében ünnepélyes keretek között mindazoknak, akik idős koruk vagy betegség következtében ennek szükségét érzik. A betegek szentségének felvé-telével bátran éljünk. Felvehetik azok, akik tavaly is felvették vagy elmúltak 60 évesek vagy idős koruk, vagy betegség következtében szükségét érzik. Kérem, hogy akik ezt a szentséget szeretnék felvenni, iratkozzanak fel a sekrestyében.

7)    Egy séi édesanya kér beteg gyermeke számára segítséget. Orsósné Kalányos Gyöngyike férjével és két kiskorú gyermekével nemrég költözött Sébe a Kossuth utcába, ahol albérletben laknak. Kisebbik fiuk 5 éves, koraszülötten oxigénhiánnyal jött világra, ezáltal sérült kisfiúnak 22 izma van letapadva, és nem tud mozogni.  Január 31-én szombaton, Budapesten dr. Igor Nazarov professzor megvizsgálta a kis Danit, és lát esélyt a gyermek életkörülményeinek javítására,meg tudja műteni a fiút.
A műtétre 2015. március 31-én kerül sor Barcelonában. Ez a műtét több ezer euróba kerül, amit egyedi elbírálás alapján az OEP támogat.
A szülők segítséget kérnek a gyermek műtétjével kapcsolatos egyéb költségekre. Minden tá-mogatásnak örülnek, minden forint előbbre juttatja őket a céljukhoz, a gyermek felépüléséhez. A mai vasárnap mind a 4 községben a templomban egy külön perselyt helyezünk el, amelybe a beteg kisgyermeknek szánt adományokat lehet elhelyezni.

8)    A római zarándokutakra való jelentkezés első alkalma szombaton, 21-én lesz a Toronyi Plébá-nia Hivatalban reggel fél 9-től, pontos adatok, mint pl. személy igazolványszám, szh, idő be-diktálásával. Valamint akik a májusi útra jönnek az előleg 60.000 ft befizetésével.

 

untitled

Névnap
Ma 2019. július 19., péntek, Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.

Copyright © 2011. H&Z